مسیر سال؛ «فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور ابزاری برای تقویت اقتصاد داخلی است»
دیپلماسی فرهنگی در صورت برنامهریزی اصولی و هماهنگی بین نهادی، فرصتی برای جذب سرمایه و رونق تولید به شمار میآید؛ رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین، با تأکید بر این موضوع معتقد است که فعالیتها و نگاهمان در این مسیر نباید به ترویج و صادرات هنری و فرهنگی محدود شود چراکه ازاین طریق میتوان پلی مؤثر در تعاملات فرهنگی و اقتصادی برقرار کرد.
صدای شرق؛ «متون دینی و الهیاتی به عنوان منابع تغذیه در گفتمان حقوق بشر شرقی عمل میکنند»
مدیرعامل جمعیت دفاع از فلسطین معتقد است به دلیل متفاوت بودن نیازهای جوامع شرقی نسبت به غربی مبانی حقوق بشری کنونی پاسخگوی نیازهای جوامع شرق فرهنگی نیست.
صدای شرق؛ «اسلام بیش از سایر تمدنها بر حقوق بشر تصریح کرده است»
عضو هیأت علمی پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات معتقد است اگر چه آموزههایی مبتنی بر نگاه شرقی در بعد کلان و جهانی در حقوق بشر کنونی به چشم میخورد اما ساختارهای آن رویکرد غربی و سکولار دارد.
صدای شرق؛ «شاید ذیل پیمانهای بنیادی حقوق انسان بتوانیم حقوق بشر از منظر شرق را دنبال کنیم»
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی معتقد است با بهرهگیری از گفتمان جهانی حقوق بشر و اصول ثابت آن، ایران هم میتواند از منظر شرق فرهنگی به دفاع از مواضع و جایگاه خود در این حوزه بپردازد.
مسیر سال؛ «بهکارگیری ظرفیت ایرانیان خارج از کشور برای رونق اقتصاد ملی ضروری است»
استفاده هوشمندانه از دیپلماسی فرهنگی میتواند زمینه را برای جلب سرمایهگذاری خارجی، قدرت بخشی به تولید ملی و تغییر نگاه جهانی به ایران هموار سازد؛ رویکردی که به گفته رایزن فرهنگی ایران در تایلند، بیش از همه با روایت جذاب ظرفیتهای ملی و پیوند مزایای فرهنگی با فرصتهای اقتصادی محقق میشود.
صدای شرق؛ «حقوق بشر غربی به ایجاد تبعیض در جهان دامن زده است»
به گفته رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفتمان حقوق بشر کنونی نتیجه چالشهایی بود که غرب سر راه خود داشت و در نهایت به ایجاد یک تبعیض در جهان دامن زد.
صدای شرق؛ «عشق در غرب برخلاف شرق جاذبهای ندارد»
یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی معتقد است گفتمان غربی حقوق بشری دچار شکست شده است و برای این موضوع دلایل مختلفی را برمیشمرد.
مسیر سال؛ «زمان تبدیل فرهنگ به موتور محرک اقتصاد رسیده است»
در سالهای اخیر نقش دیپلماسی فرهنگی به عنوان ابزاری استراتژیک در تحقق اهداف اقتصادی و رونق تولید داخلی پررنگتر شده است، موضوعی که رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با تاکید بر ظرفیتهای ویژه فرهنگ در زمینه خلق ثروت و جذب سرمایه، آن را فرصتی بیبدیل برای ایران، به ویژه در کشورهای مسلمان جنوب شرق آسیا میداند.
صدای شرق؛ «زمان گفتوگو برای ایجاد یک نظم جهانی مشارکتی در چارچوب بریکس فرارسیده است»
به باور رئیس دانشکده روابط بینالملل، ضرورت اندیشهورزی در جهان اسلام و شرق در حوزه حقوق بشر برای این است که در حاضر گفتمان حقوق بشر مبتنی بر تمدن غربی با چالشهای بنیادین مواجه شده و ناکارآمدی آن در حفظ کرامت انسانی مشهود است.