صدای شرق؛ «فرصتی برای اندیشهورزان جهان اسلام برای ارائه گفتمان نوین فراهم شده است»
سرپرست معاونت حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری درباره ضرورت اندیشه ورزی در جهان اسلام و شرق برای دستیابی به یک گفتمان نوین در حوزه حقوق بشر، گفت: تاریخچه حقوق بشر به دوران باستان بازمیگردد. اولین آنها که اکنون در دسترس ما قرار دارد منشور کوروش است که در سال 539 قبل از میلاد توسط کوروش، بنیانگذار امپراتوری هخامنشی، نوشته شده است و امروزه برخی جملات آن بر سردر سازمان ملل نیز حک شده است، اما تکوین مدرن آن، به ویژه پس از جنگهای جهانی و ظهور جنبشهای اجتماعی در قرن بیستم آغاز شد.
مسیر سال؛ «ایجاد همافزایی میان فرهنگ و اقتصاد راهکاری برای توسعه ایران است»
دیپلماسی فرهنگی میتواند پلی میان فرهنگ و اقتصاد باشد؛ ابزاری که نهتنها تصویر ایران را در عرصه بینالمللی بهبود میبخشد، بلکه ظرفیتهای کشور را برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی نمایان میکند. وابسته فرهنگی ایران در راولپندی (پاکستان) برخی راهکارها، فرصتها و چالشهای استفاده از دیپلماسی فرهنگی برای رونق تولید و توسعه اقتصادی را برمیشمارد.
صدای شرق؛ «اکنون نسل سوم حقوق بشر خودنمایی میکند که به رویکردهای شرقی و اسلامی نزدیک است»
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و استاد دانشگاه در روابط بینالملل با بیان اینکه باید به این نکته توجه کنیم که معیارهای حقوق بشری صرفا منحصر به اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب سال 1948 میلادی نیست، گفت: موضوع حقوق بشر بسیار ریشهدارتر است و در اندیشههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ملتها رگههای جدی حقوق بشر و مبانی آن وجود دارد.
صدای شرق؛ «گفتمان شرق یک بدیل مؤثر برای ارتقای حقوق بشر در جهان است»
معاون توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در دنیای امروز، مفهوم حقوق بشر به یکی از موضوعات محوری در سیاستگذاری جهانی تبدیل شده است، اما واقعیت این است که گفتمان حقوق بشر غالباً تحت تأثیر رویکردهای غربی قرار دارد.
مسیر سال؛ «سرمایهگذاری فرهنگی پیشران توسعه اقتصادی و روابط بینالمللی است»
سرمایهگذاریهای فرهنگی میتواند منجر به رونق اقتصادی کشورهایی با فرهنگ مشترک شود؛ مسئلهای که رایزن فرهنگی ایران در برزیل آن را عاملی موثر برای توسعه اقتصادی و تقویت روابط بینالمللی میخواند.
صدای شرق؛ «در قرائت اسلامی لازم است واژگان «بشر» و «حقوق» جداگانه تعریف شوند»- رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: حقوق بشر دارای دو قرائت است، یکی نوع آمریکایی و دیگری اسلامی است، که نوع واقعی حقوق بشر محسوب میشود. مفهوم حقوق بشر از این منظر یک حداقل حقوقی است که خداوند برای انسان که مخلوق است قائل بوده و از آن جهت که انسان است فارغ از رنگ، نژاد، ملیت، جفرافیا و اوضاع و احوال اجتماعی برایش چنین حقوقی برایش لحاظ شده است.
ایمانیپور: کانونهای مساجد ظرفیت تربیت سفرای قرآنی برای آینده نظام را دارند
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد میتوانند محلی برای تربیت سفرای قرآنی برای آینده نظام باشند، گفت: این کانونها ظرفیت خروج قرآن از مهجوریت را دارند.
صدای شرق؛ «تمدنهای شرقی با تکیه بر اصول ارزشمند انسانی درسهای ارزشمندی برای جهان معاصر دارند»
مشاور امور راهبردی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: تمدن شرقی از ظرفیتهای مغفول ماندهای برخوردار است که زنگار و حجابی در گذر زمان بر آموزههای آن نشسته است اما با توسعه گفتوگوهای نخبگانی به عنوان مثال در حوزه حقوق بشر در قلمرو وسیع شرق فرهنگی میتوان ظرفیتها را احیا کرد. حسن صفرخانی مشاور امور راهبردی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تلاش ایران برای تقویت هویت اسلامی و همگرایی فرهنگی در حج
رایزن فرهنگی ایران در مالزی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تقویت هویت اسلامی و همگرایی فرهنگی کارهای بسیار خوبی انجام داده است.