مسیر سال؛ «دیپلماسی فرهنگی زمینهساز جهش اقتصادی است»
افزایش روابط علمی و فرهنگی، همراه با تلاش برای مقابله با تبلیغات منفی میتواند نقشی کلیدی در شکلدهی افکار عمومی ملتها داشته باشد و زمینهساز حضور سرمایهگذاران خارجی شود. به گفته رایزن فرهنگی ایران در عراق، طراحی سیاستهای منسجم میان نهادهای فعال در عرصه بینالملل برای تقویت صادرات فرهنگی و برند ملی ایران از مهمترین پیشنیازهای تحقق شعار سال است.
مسیر سال؛ «معرفی توانمندیهای فرهنگی تصویر ایران را در سطح بینالملل بهبود میبخشد»
بهرهمندی از دیپلماسی فرهنگی برای رونق اقتصادی، نیازمند شناخت نیازهای جامعه میزبان و تعامل مؤثر با تولیدکنندگان داخلی است. رایزن فرهنگی ایران در غنا با اشاره به اهمیت صادرات خدمات علمی و فرهنگی، معتقد است که تقویت زیرساختهای ارتباطی و معرفی توانمندیهای فرهنگی ایران به بازارهای هدف، میتواند نه تنها سرمایهگذاران را به اقتصاد فرهنگ جذب کند، بلکه تصویر ایران را در سطح بینالمللی بهبود بخشد.
مسیر سال؛ «دیپلماسی فرهنگی بستری برای جذب سرمایه خارجی فراهم میکند»
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اصلی دستیابی به دیپلماسی فرهنگی قادر است نقشی اساسی در تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» ایفا کند. وابسته فرهنگی ایران در نخجوان، با تاکید بر رویکردهای تسهیلگر، بسترساز و معرفی کننده، معتقد است که از طریق دیپلماسی فرهنگی و به کمک ابزارهای ارتباطی و هنری میتوان به جذب سرمایه و توسعه تولید کمک کرد.
مسیر سال؛ «برندسازی فرهنگی گامی مهم برای کمک به رونق اقتصاد داخلی است»
دیپلماسی فرهنگی، فراتر از نقش سنتی خود، قادر است به ابزاری مؤثر برای جذب سرمایه خارجی، رونق تولید ملی و گسترش حضورمان در بازارهای جهانی تبدیل شود؛ کارکرد مهمی که رایزن فرهنگی ایران در عمان با تاکید برآن برخی راهکارها و چالشهای ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد در مسیر تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» برمیشمارد.
صدای شرق؛ «تنوع فرهنگی ابزار استحکامبخش حقوق بشر است»
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز معتقد است امروزه کشورهای دنیا در تلاشند تا ارزشها، اصول و قواعد حقوق بشر را شناسایی کرده و راهکارهایی برای تضمین، اجرا و نظارت بر آنها ایجاد کنند.
صدای شرق؛ «همه ساحتهای وجودی انسان در شرق فرهنگی مدنظر قرار میگیرد»
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران معتقد است تولید ادبیات مبتنی بر نگاه و آموزههای شرق فرهنگی در حوزه حقوق بشر کافی نیست بلکه باید مطالبه گری و کنشگری نیز داشت.
صدای شرق؛ «اندیشهورزی در حوزه حقوق بشر تنها از مسیر بازگشت به میراث تمدنی و فرهنگ شرقی ممکن است»
مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم با بیان اینکه در دهههای اخیر شاهد تضعیف تدریجی مشروعیت گفتمان مسلط حقوق بشر هستیم، گفت: البته این ضعف نه از حیث ایدئولوژیکی که از این جنبه همیشه ضعف را شاهد هستیم، بلکه از حیث کارکردی تضعیفی صورت گرفته که این ثمره، کارکردها و نتایج و ناکارآمدی این گفتمان در سطح جهانی است.
صدای شرق؛ «نقطه آغازین نظام حقوق بشر شرقی تفاهم نخبگانی بر ارزشهای بنیادین است»
یک کارشناس حوزه بینالملل معتقد است مقوله حقوق بشر با گسترش ابعاد آن ضرورت خوانش مجددی را ایجاد کرده است.
مسیر سال؛ «اقتصاد و فرهنگ، ترکیبی قدرتمند برای جذب سرمایه هستند»
دیپلماسی فرهنگی ایران با تغییر نگاه از ابزار هویتی به سرمایهای اجتماعی میتواند مسیر حمایت از تولید ملی و جذب سرمایهگذاری خارجی را هموار کند. رایزن فرهنگی ایران در قطر، این نوع نگاه نوین به فرهنگ را کلید اصلی تحقق اهداف اقتصادی کشور میداند.