جهانی شدن؛ سکه دو روی فرصتها و چالشها
ظهور بازیگران بین المللی و شرکت های چند ملیتی در کنار دولتها فضای روابط بینالملل را متفاوتتر و پیچیدهتر از دوران کلاسیک کرده است. این پدیده همانند شمشیر دو لبه یا سکه دو رویی است که یک وجه آن فرصت و توسعه و وجه دیگر آن همانند تهدید و به مثابه گسترش امپریالیسم است. بنابراین این چالش تنها با سیاستگذاری و تدبیر و زیرکی سیاستمداران قابل مهار خواهد بود. در این مقاله فرصت ها و چالش های جهانی شدن در حوزه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد.
سردادن شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد میشود» در آمریکا و اروپا
طرفداران حقوق فلسطینیها طی هفتههای گذشته در آمریکا و اروپا بارها شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد میشود» سر دادهاند.
نقش دولتها در ترویج فرهنگ خودی از طریق ادبیات و روابط بینالملل
مدیر انتشارات هزارهققنوس معتقد است؛ ایجاد یک آژانس مسئول ترویج ادبیات با مسئولیت توسعه و اجرای سیاستهای حمایتی از ادبیات برای ترویج فرهنگ خودی از طریق ادبیات و روابط بینالملل ضروری است.
پیشرفت با دیپلماسی پیرامونی
نزد مردم شریف ایران، اعلام میکنیم که دیپلماسی فرهنگی، امن ترین مسیر و موفق ترین آن، برای رسیدن به موفقیتها و سربلندیهایی است که در خور شأن ایشان است.
به بهانه ۲۹ مرداد سالروز پایان جنگ تحمیلی
80کیلومتر عشق ، تعمیق فرهنگی
شاید اگر در روزهای بحبوحه جنگ می گفتیم که بزودی در سال 1402بیش از چهارمیلیون و پانصد هزار ایرانی مهمان عراقی ها خواهند شد کسی باور نمی کرد که هیچ ، بلکه تا نیم قرن رابطه عادی ایران و عراق را جزو محالات می دید. اما امروز به برکت این معاشرت میلیونی ما بین ایران و عراق روز به روز شاهد نزدیک تر شدن دو ملت هستیم .
بررسی تاثیر پیاده روی اربعین بر دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
ر مقاله ی حاضر به بررسی پیاده روی اربعین و دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است. سوال اصلی این گونه مطرح شده است که پیاده روی اربعین چه جایگاهی در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی دارد؟
ایدئولوژی روسی
رب مدعی جهان شمولیست و آن را به دیگران دیکته میکند که یک شخص، زندگی، بدن، زمان، مکان، جامعه، سیاست، اقتصاد چیست و در مقابل این، اکنون ما به عنوان یک دولت-تمدن، ایده خود را در مورد شخص روس، زندگی روسی، بدن روسیه، زمان روسیه، فضای روسیه، جامعه روسیه، سیاست روسیه، اقتصاد روسیه مطرح میکنیم. هیجان انگیز است. همه اینها نه تنها نیاز به دفاع دارند، بلکه باید دوباره کشف و حتی بازآفرینی شوند و آنچه وجود ندارد را تصور کنید، طراحی کنید، بسازید.
حسن صفرخانی نوشت:
دولت چهاردهم و ضرورت توجه به دیپلماسی فرهنگی
یک کارشناس ارشد حوزه دیپلماسی فرهنگی نوشت: یکی از ارکان حکمرانی در دنیای امروز، توجه به نگاه ملتها و دولتها به شناخت کامل و همه جانبه از یک کشور و ظرفیتهای آن در حوزههای مختلف از طریق توسعه دیپلماسی فرهنگی است.
بهروز عباسزاده نوشت:
راهکارهای ارتقای دیپلماسی علمی
یک کارشناس روابط فرهنگی بینالمللی میگوید ارتقای قدرت نرم به عنوان شاخصه دیپلماسی علمی به این معناست که دیپلماسی علمی میتواند به عنوان ابزاری برای ارتقای قدرت نرم کشور و افزایش نفوذ فرهنگی و علمی آن در جهان عمل کند.