• 1404/02/08 - 09:35
  • 39
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

صدای شرق؛ «امروز نقطه آغازین برای شکل‌گیری عزم مشترک در پاسخ به یک ضرورت بین‌المللی است»

نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی صبح امروز، 8 اردیبهشت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز به کار کرد و در ابتدای آن، مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره چرایی و اهداف برگزاری این رویداد سخنرانی کرد.

محمدعلی ربانی گفت: ایده برپایی اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی از آنجا شکل گرفت که امروزه چالش حقوق بشر، نگاه ابزاری، استانداردها و مرزبندی‌های دوگانه جغرافیایی و فرهنگی حاکم بر آن عمدتا تحت تاثیر رویکردها و بنیان‌های فکری، فلسفی و فرهنگی یکسویه و خاصی است.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه نظام حقوق بشری کنونی جهان، انسان و حقوق آن را با دوگانه باغ غرب و جنگل شرق و نظام فکری فردگرا و مادی آن تقسیم کرده است، افزود: نظام کنونی حقوق بشر خود را بانی و متولی حقوق بشر در جهان برمی‌شمرد. حال آنکه  شواهد متقن بسیاری از جمله حوادث غم انگیز کشتار روزانه زنان و کودکان در غزه بر ناکارآمدی و ضرورت اصلاح نظامات حقوق بشری و نهادهای حاکم بر آن تاکید داشته‌اند.

توانایی‌های گفتمان‌ساز شرق فرهنگی 

ربانی تأکید کرد: در نظم در حال شکل گیری بر جهان که بر اساس سامانه ارزش‌های متکثر و جهانشمول فرهنگی تمدنی در حال شکل گیری است، شرق که خاستگاه ادیان و بسیاری از جریان‌های فکری، فلسفی و فرهنگی بشمار می‌آید به جهت تقدم و تجربه تاریخی در حوزه حقوق بشر، و توانایی‌ها و سرمایه های ارزنده فرهنگی دینی و تمدنی موجود در آن می‌تواند سهم مهم و سازنده‌ای را در ترسیم چشم اندازهای مناسب از نظام حقوق بشری بر پایه ارزش‌های مشترک جهانشمول و اخلاق محور آن بر عهده گیرد.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه نخستین دور از  اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی که با شعار «حقوق بشر در رهیافت شرقی؛ تجربه‌های تاریخی و فرصت‌ها و ظرفیت‌های همگرایی» در حال برگزاری است، گام نخست و آغازینی است برای فراهم‌سازی فرصت‌های  گفت‌وگو و همسویی نخبگانی و هم‌افزایی ظرفیت‌های علمی و تخصصی حوزه شرق فرهنگی برای ارائه راهکارها و پاسخ‌های مناسب و مؤثر به چالش‌های ناشی از ناکارآمدی‌ها وکاستی‌های حاکم بر نظام حقوق بشری.

ربانی تصریح کرد: امروز برای شکل گیری یک عزم مشترک و جدی برای همکاری و همسویی جهت پاسخ به یک نیاز و ضرورت انسانی و بین‌المللی؛ فرصتی برای تبادل تجربه‌های تاریخی و دستاوردهای برگرفته از ارزش‌های فرهنگی ـ دینی جهت پی‌ریزی ساختارهای مناسب برای همکاری پایدار و مستمر میان اندیشمندان و کنشگران حقوقی و فرهنگی کشورهای حوزه شرق فرهنگی یک نقطه آغازین است.

کارنامه‌ای از یکسال قبل برگزاری اجلاس 

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: افتخار دارم اعلام کنم طی یکسال گذشته، با همکاری و مشارکت مجموعه‌ای از نهادهای علمی، اندیشمندان و متفکران ایرانی و غیر ایرانی با محوریت و همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم(ع) و همچنین، مشارکت مرکز وکلا و مجموعه‌ای دیگر از مراکز علمی دانشگاهی، گام‌های مقدماتی مؤثری در تبیین مفهومی و امکان سنجی ایده حقوق بشر در رهیافت شرقی برداشته شد.

وی خاطرنشان کرد: از طریق برپایی بیش از 17 پیش نشست علمی، نظریه‌پردازی‌ها و محتواهای ارزشمندی در امکان طراحی نظم جدید حقوق بشری با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و دینی و جهانشمول شرق فرهنگی ارائه شده است که بخشی از محتواهای تولیدی در مراسم امروز در قالب چند کتاب رونمایی خواهد شد.

ربانی گفت: امروز باعث افتخار است که شاهد حضور قریب به چهل میهمان از 21 کشور همچون اندونزی، مالزی، تایلند، چین، کره جنوبی، هند، پاکستان، افغانستان، برزیل، صربستان، کنیا، اوگاندا، نیجریه، آفریقای جنوبی، عراق، تونس، عمان، لبنان، ترکیه، ارمنستان، قزاقستان و دیگر کشورها هستیم و همچنین حضور اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران که دلالت واضحی بر گستره تنوع فرهنگی و حضور نمایندگانی از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین است.

لحظه تولد یک رویداد بزرگ در شرق فرهنگی

وی تأکید کرد: شاهد شکل گیری عزم و مساعی مشترک جمعی و نخبگانی برای رسیدن به این هدف و رسالت بزرگ هستیم؛ این جمع متنوع حاضر در مراسم افتتاحیه متشکل از نمایندگان پارلمان، روسای کمیسیون‌های حقوق بشری، پژوهشگران و محققانی از کشورهایی است که در طول تاریخ گذشته تجربه‌های ارزنده‌ای در حوزه‌های حقوق بشری وتنوع فرهنگی  داشته‌اند.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: یقین داریم ظرفیت‌ها، تجربه‌ها و رویکردهای دینی و فرهنگی موجود در شرق که براساس بنیان‌های اخلاقی و انسانی موجود در آن صورت بندی شده‌اند، توانسته بود در طول قرن‌ها تجربه تاریخی خود  همواره زیستگاهی مناسبی را برای همزیستی، تنوع، تکثر، صلح و دوستی برای جامعه بشری فراهم آورد.

ربانی ادامه داد: امروز نیز این ظرفیت‌ها می‌تواند با بهره گیری از ارزش‌های فرهنگی دینی مشترک و جهانشمول و انسانی خود راهکارها و پاسخ های مناسبی برای رفع چالش‌ها و ناکارآمدی‌های نظام حاکم حقوق بشری در جهان ارائه دهد، چشم اندازی که تحقق آن با گفت‌وگو و همسو با پی‌ریزی فرصت‌های همکاری نخبگانی که در این اجلاس و برنامه‌های پیش بینی شده در تهران، نشست‌های تخصصی در قم و برنامه‌های فرهنگی در شهر تاریخی اصفهان طی روزهای آتی فراهم آمده است و چندان دور از انتظار نبوده می‌تواند در مسیر عملی خود پیش رود.

نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بین‌المللی از 22 کشور از 8 و 10 اردیبهشت ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار می‌شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.