تأثیر سعدی بر سنتهای ادبی قزاقستان
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی بنیاد سعدی در آستانه قزاقستان در مطلبی به مناسبت روز بزرگداشت سعدی شیرازی شاعر پرآوازه کشورمان، به بررسی آثار سعدی در فرهنگ ادبی قزاقستان پرداخته است.
تبیین حقوق فرهنگی برای افراد و دولتها
مهدی نظری کارشناس «سازمان بینالمللی آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و مراکز وابسته» سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی به تبیین حقوق فرهنگی برای افراد و دولتها پرداخته است.
از بانکوک تا قلب آسیا؛ گزارشی از نقش رایزنی فرهنگی ایران در ترویج فرهنگ قرآنی
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند در راستای گسترش فرهنگ قرآنی و تقویت پیوندهای دینی و فرهنگی میان جوامع مسلمان، اقدامات متعددی را طی دوره اخیر در حوزه ترویج معارف قرآن کریم به انجام رسانده و در این چارچوب، تلاش داشته تا با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی و بینالمللی، زمینههای تعاملات مؤثر قرآنی میان ایران و تایلند را فراهم کند.
آپارتاید حقوق بشری؛ «بایستگی شبکهسازی حقوق بشری در شرق فرهنگی»
امیر رضائیپناه جامعهشناس و مدرس دانشگاه در یادداشتی به موضوع «بایستگی شبکهسازی حقوق بشری در شرق فرهنگی» میپردازد. او معتقد است میراث فرهنگی و تمدنی شرق فرهنگی، گنجینه غنی و سرشار از قلههای درخشان اخلاقی و الهی است که پاسخگوی جدی چالشها و بحرانهای انسان امروز است.
یادداشت؛
ورزش ابزاری قدرتمند در دیپلماسی فرهنگی است
ورزش میتواند ابزاری قدرتمند در دیپلماسی فرهنگی باشد و باید به عنوان بخشی از یک استراتژی دیپلماسی وسیعتر مورد استفاده قرار گیرد و محدودیتهای آن نیز در نظر گرفته شود.
شعار سال و فرصتهایی برای دیپلماسی فرهنگی
راه ارتباط بین دیپلماسی فرهنگی و میزان سرمایه گذاری برای تولید در نگاه اول شاید آنچنان که انتظار داریم، مستقیم بهنظر نرسد، اما اگر دقیقتر به موضوع نگاه کنیم، میتوانیم چند مسیر مهم و تأثیرگذار بیابیم که در آن، دیپلماسی فرهنگی سبب رشد تولید در کشور با بهره مندی از ایجاد سرمایه گذاری خواهد شد.
دیپلماسی آموزشی در راستای ترویج ادبیات نهجالبلاغه در نهادهای علمی جهان
در دنیای امروز که مرزهای فرهنگی و علمی به طور فزایندهای در هم تنیده شدهاند، دیپلماسی آموزشی به عنوان پلی میان تمدنها و فرهنگها عمل میکند. در این زمینه، معرفی متون کلاسیک همچون «نهجالبلاغه» نه تنها میتواند درک عمیقتری از ارزشهای اخلاقی، فلسفی و مدیریتی ارائه دهد، بلکه زمینهای برای ایجاد گفتوگوی سازنده بین حوزههای مختلف علمی فراهم میآورد.
مجلس قرآنی جهان اسلام؛ بستر همگرایی، همافزایی و دیپلماسی قرآنی در جهان اسلام
یکی از مشکلات مهم جهان اسلام، پراکندگی و نبود هماهنگی در فعالیتهای قرآنی کشورهای اسلامی است. مجلس قرآنی جهان اسلام، با ایجاد ساختارهای منسجم و برقراری تعاملات مؤثر میان نهادهای قرآنی، میتواند زمینهساز یک تحول بنیادین در حوزه مطالعات و فعالیتهای قرآنی در سطح بینالمللی باشد.
پل هنر ایرانی به قلبهای قطریها
علی بختیاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر در یادداشتی به بررسی و اهمیت برگزاری هفته فرهنگی ایران در قطر پرداخته است.