جهاد اسلامی در فلسطین
واسیلی کوزنتسف نویسنده روس، به تحلیل مواضع ایدئولوژیک مدرن سازمان «جهاد اسلامی در فلسطین» و شناسایی رابطه عناصر ملیگرا و اسلامگرا در ایدئولوژی آن پرداخته است. اهمیت موضوع به دلیل تشدید شدید وضعیت فلسطین در سالهای 24-2023 افزایش نقش جنبشهای اسلامگرای رادیکال و دگرگونی اسلامگرایی مدرن است که در آن، دین و سیاست جهانی این پروژه با ایدههای ناسیونالیستی آمیخته شده است.
ایران؛ ایران است
یک کارشناس مسائل بینالملل معتقد است که مطالعات ایرانشناسی تطبیقی و نیز تحلیل الگوهای صادرات فرهنگی منطقهای و بینالمللی میتواند راهبردها و راهکارهای متعددی را پیش روی اصحاب حوزه صادرات فرهنگی بگذارد و منابع و فراوردههای موضوع ایرانشناسی میتواند به بهترین صورت ممکن صادر و قدرت جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه دیپلماسی فرهنگی تقویت شود.
یادداشت؛ ارتقای روابط دو همسایه به مدد دیپلماسی فرهنگی
حجت الاسلام غلامرضا اباذری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق درباره سفر رئیس جمهوری کشورمان به بغداد یادداشتی نوشت و در آن به اقدامات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این کشور، پرداخت.
گفتمان و پادگفتمان دیپلماسی عاطفی اسرائیل
اسرائیل یک پدیدار و موجودیت در بحران است. حافظه جمعی، ناخودآگاه جمعی و روح جمعی این پدیده با بحرانهای عینی و ذهنی متعددی درگیر است. سیاستورزی در اسرائیل چیزی جز مدیریت بحران در زنجیره برساخته تهدیدات و فرصتهای برساخته حول این موجودیت استعماری نیست.
ایران وقرقیزستان در چشم انداز تعامل و گفت وگوی فرهنگی
یافته هــای پژوهــش در ایــن نکتــه خلاصه میگــردد کــه مناســبات فرهنگــی ایــران در قرقیزســتان بــه دلیــل نحــوه تعامــل متفــاوت دو کشــور بــا نظــام بین الملل ، شــیوه و کاربســت راهبردهـای فرهنگـی و نیـز میـزان کارآمـدی نهادهـای مسـئول امـر در امـر توسـعه روابـط فرهنگـی از نتایــج متفاوتــی بهره منــد شــده اســت.
نفوذ جهانی چین: رویکرد قدرت نرم
چین از قدرت نرم به عنوان یک رویکرد راهبردی برای افزایش نفوذ جهانی و دستیابی به منافع ملی خود استفاده می کند؛ قدرت نرم چین دارای یک مولفه قوی مبتنی بر منافع اقتصادی است
تراژدی کربلا در عصر جدید/ وقت آن رسیده که روایتگر حقایق غزه باشیم
ماهها از جنگ ناجوانمردانه صهیونیستها نسبت به مردم مظلوم فلسطین در غزه میگذرد و تاریخ شاهد تلخترین کشتار است؛ تاریخ به تماشا نشسته همچون تمام ما، همچون داغی که بر پیشانی همتاریخان غزه در سراسر جهان، بر پیشانیهای تمام شاهدان، خاموشان، نفع برندگان، خون خواهان، خون خواران تا ابد باقی میماند.
جورج شکور؛ خالق سهگانه حماسههای ماندگار محمدی، علوی و حسینی، درگذشت
سحرگاه امروز سهشنبه ۱۳ شهریورماه، جرج حنا شکور، یکی از برجستهترین ادبا و شعرای معاصر لبنان، عاشق و دلباخته اهل بیت(ع)، پیرغلام ۹۰ ساله مسیحی و محب و شیفته سرور شهیدان(ع)، درگذشت. وی که به خاطر کهولت سن، مدتها زمینگیر و در بستر بیماری بود از هفته پیش به کما رفت، و در میان غم و اندوه اعضای خانواده و بستگانش، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
هجرت هنرمندانه
سال های سال است که این رویداد بزرگ در سرزمین بین النهرین که مهد نخستین تمدن های جهان به حساب می آید، برپا می شود و حماسه عاشورا را خود، آغازگر دورانی تازه در عرصه عدالت و آزادگی بود، آرام آرام نضج می بخشد و امروز در مرحله تکامل قرارش می دهد.