• 1405/06/25 - 08:32
  • 74
  • : 2 دقیقه

دانشکده «سنت زویر» در بمبئی میزان آثار تاریخی ایران شد

با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، میراث فرهنگی و تاریخی ایران در نمایشگاه نسخه‌های خطی، کتیبه‌ها و سکه‌های باستانی «دانشکده سنت زویر» به نمایش گذاشته شد.

image_3736268b

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با هماهنگی‌ بخش باستان‌شناسی دانشکده سنت زویر و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، محمدرضا فاضل، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان از نمایشگاه نسخه‌های خطی، کتیبه‌ها و سکه‌های باستانی با عنوان «هاسته لیکیت» (Haste Likhit) در دانشکده سنت زویر بمبئی بازدید به عمل آورد.

این رویداد با همکاری گروه تاریخ، فرهنگ و باستان‌شناسی هند و مرکز مطالعات این مؤسسه علمی و آموزشی معتبر تدارک دیده شده بود. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی بخشی از میراث مکتوب، زبانی، تاریخی و سکه‌شناختی هند و آشنا ساختن بازدیدکنندگان با تنوع و غنای سنت‌های نوشتاری و آثار تاریخی این سرزمین بود. 

این نمایشگاه با ابتکار علمی آنیتا رانا کوتاره، استاد و از مسئولان گروه باستان‌شناسی دانشکده سنت زویر و با همکاری جمعی از دانشجویان پرتلاش ایشان آماده شده بود. حضور و مشارکت فعال دانشجویان در آماده‌سازی و معرفی آثار، از ویژگی‌های ارزشمند این رویداد فرهنگی و آموزشی به شمار می‌رفت.

در جریان این بازدید، «آنیتا رانا کوتاره» توضیحاتی درباره اهداف نمایشگاه، پیشینه برخی کتیبه‌ها، نسخه‌های خطی و آثار ارائه‌شده بیان کرد. همچنین در بخش ورودی نمایشگاه، فضایی به معرفی و ارائه میراث فرهنگی و تاریخی ایران اختصاص یافته بود و تابلویی در زمینه قدردانی از همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در معرض دید عموم قرار داشت. یکی از نکات برجسته نمایشگاه، تنوع زبان‌ها و خطوط به‌کاررفته در آثار به نمایش درآمده بود.

در مجموع، نمونه‌هایی از شش نوع خط و کتیبه و آثار مکتوب به زبان‌های مختلف، از جمله فارسی باستان و فارسی جدید، اردو، هندی، مودهی (Modi)، مصری باستان و عبری ارائه شده بود. این بخش از نمایشگاه برای بازدیدکنندگان، به‌ویژه علاقه‌مندان به تاریخ زبان، خط، نسخه‌شناسی و تمدن‌های باستانی از جذابیت ویژه‌ای برخوردار بود. برای معرفی دقیق‌تر آثار، دفترچه‌ای حاوی تصاویر و اطلاعات مربوط به برخی کتیبه‌ها و نسخه‌های خطی نیز تهیه شده بود که مطالب آن اطلاعات سودمندی را به پژوهشگران حوزه زبان‌شناسی ارائه می‌کرد.

در بخش دیگری از نمایشگاه، توضیحاتی درباره یکی از قدیمی‌ترین نمونه‌های خطیِ یافت‌شده در هند و ویژگی‌های خاص این شیوه نوشتاری ارائه شد.

بر اساس توضیحات مسئولان نمایشگاه، این خط که نمونه‌هایی از آن در ایالت گجرات یافت شده است، تاکنون به‌طور کامل رمزگشایی و خوانده نشده و همچنان از موضوعات مورد توجه پژوهشگران و متخصصان تاریخ و باستان‌شناسی به شمار می‌رود.

بخش سکه‌شناسی نمایشگاه نیز از قسمت‌های قابل توجه آن بود. در این بخش، نمونه‌هایی از سکه‌ها و مسکوکات متعلق به دوره‌های مختلف تاریخی هند به نمایش گذاشته شده بود که برخی از آن‌ها از مجموعه‌های شخصی و کلکسیون‌های معتبر تهیه شده و از اصالت تاریخی برخوردار بودند.

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.