• 1404/09/16 - 17:00
  • 29
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

همایش «رفتار پیامبر رحمت(ص) با پیروان ادیان» با حضور اندیشمندانی از ایران، لبنان و مصر برگزار شد

تهران - ایران: به مناسبت یک‌هزار و پانصدمین سالگرد پیامبر اکرم(ص)، همایش «درآمدی بر رفتار پیامبر رحمت(ص) با پیروان سایر ادیان پس از هجرت» با حضور اندیشمندانی از ایران، لبنان و مصر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این همایش که به صورت حضوری و مجازی انجام گرفت، بنی‌علی، دبیر همایش و رئیس گروه فرق و مذاهب مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها، به اهمیت تعامل با پیروان ادیان و تأسی به سیره عملی پیامبر اکرم(ص) در مدیریت جامعه اسلامی اشاره و ابراز امیدواری کرد که بهره‌گیری از دیدگاه‌های اندیشمندان حاضر بتواند به تبیین الگوی مناسب تعاملات بین‌الادیانی در جهان معاصر کمک کند.

در ادامه، حجت‌الاسلام احمد مبلغی عضو شورای سیاستگذاری ادیان با استناد به آیات قرآن کریم، سیره حکومتی پیامبر(ص) در برخورد با اهل کتاب را تحلیل کرد.

وی «مرزبندی شفاف دینی همراه با تعامل مؤثر» را از مهم‌ترین شیوه‌های رفتاری پیامبر(ص) دانست؛ رویکردی که ضمن حفظ هویت مسلمانان، هویت ادیان دیگر را نیز به رسمیت می‌شناخت. مبلغی همچنین اخلاق انسانی گسترده، التزام به قراردادها و مقابله جدی با نقض عهد را از شاخصه‌های مهم تعامل پیامبر(ص) با پیروان سایر ادیان برشمرد.

همچنین، لوییس صلیبا پژوهشگر مسیحی لبنانی که به‌صورت مجازی در همایش حضور داشت، با اشاره به روابط پیامبر(ص) با مسیحیان نجران، درباره احترام ویژه آن حضرت به آنان در حوزه‌های عبادی و اجتماعی نکاتی ارائه کرد.

عبدالسلام امامی، مشاور وزیر فرهنگ در امور اهل سنت، نیز در سخنان خود خلق عظیم، رحمت واسعه و گذشت اصلاح‌گرانه پیامبر(ص) در رفتار با یهودیان مدینه را مورد توجه قرار داد. در ادامه امانی محمود ابراهیم، استاد دانشگاه الازهر، الگوی رفتاری پیامبر(ص) در مواجهه با نقض پیمان از سوی قبایل یهود مدینه را تبیین کرد. 

وی بیان کرد که این نقض پیمان‌ها رخدادهایی منفرد نبودند بلکه حلقه‌هایی پیوسته از یک توطئه جدی علیه حکومت نوپای اسلامی و برهم‌زننده صلح مدنی مدینه به شمار می‌رفتند.

علی اکبر ضیایی رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها، هم بر ضرورت گسترش محورهای جدید برای توسعه تعاملات بین ادیان و مذاهب تأکید کرد و خواستار ادامه این‌گونه نشست‌ها در آینده شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.