• 1404/02/08 - 12:17
  • 126
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

صدای شرق؛ «اسماعیلی: شرق فرهنگی ظرفیت ایجاد طرحی نو در زمینه حقوق بشر را دارد»

معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهوری در افتتاحیه نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی گفت: انسان امروز مظلوم‌تر از همیشه تاریخ است. حقوق بشر امروز بیش از همیشه لگدمال سلطه گران و زورگویان عالم است.

محسن اسماعیلی افزود: همانطور که می‌دانید نهاد حقوق بشر به طور رسمی بعد از دو جنگ جهانی و تلفات مادی و انسانی فراوان که به دنبال داشت، متولد شد، به این امید که گفتمانی مشترک بین ملل مختلف به وجود آورد و از بروز جنگ‌های مجدد جلوگیری کند. به همین دلیل این نهاد مورد اقبال و استقبال عمومی قرار گرفت. تقریبا همه کشورها آن را پذیرفتند و با سرعتی که در تدوین اسناد بین المللی مرسوم نیست آن را امضا کردند.

معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهوری ادامه داد: اما امروز به اثبات رسیده است که این نهاد ناکارآمد است و نتوانسته است به اهداف اولیه‌اش برسد. نه اینکه سرتاسر آن بی فایده باشد، اما اهداف اصلی خود را نتوانسته است که تامین کند.

وی با بیان اینکه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، محکم ترین سند برای ناکارآمدی حقوق بشر غربی است، ابراز کرد: بیش از پنجاه هزار انسان بی پناه که بسیاری از آنها زنان و کودکان و بیماران هستند، مورد یورش صهوینیسم غاصب قرار گرفته‌اند. این جنایات، هر علاقه‌مندی به صلح و صفای بین‌المللی را به این فکر فرو می‌برد که با نهاد ناکارآمد حقوق بشر امروزی چه باید کرد.

شرق فرهنگی ظرفیت ایجاد طرحی نو در زمینه حقوق بشر را دارد

اسماعیلی با اشاره به اینکه استانداردهای دوگانه و سوءاستفاده‌های آشکار و سکوت‌های تشویق آمیزی که از نهادهای حقوق بشر می‌بینیم نسبت به جنایت‌هایی که در غزه و سایر نقاط عالم شاهد هستیم متفکران را بر می‌انگیزد که باید طرحی نو دراندازیم و فکر جدیدی برای حقوق بشر کنیم، ادامه داد: ما در ایران، با تمام وجود آثار ناکارآمدی حقوق بشر و سوءاستفاده از این نهاد را در یک جنگ هشت ساله بی امان شاهد بوده‌ایم. حتی امروز هم با تحریم‌های ظالمانه و ضدحقوق بشری مواجه هستیم که در بخش دارو و درمان، نمود جدی دارد.

 

معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دلیل ناکارآمدی حقوق بشر مرسوم، دلایل متعددی دارد، گفت: به نظر می‌رسد مهم ترین و مبنایی ترین دلیل ناکارآمدی حقوق بشر غربی، تسلط یک گفتمان و اندیشه ناقص بر این اسناد و بر نهادهای کنترل کننده جهانی است. امروز اثبات شده است که غربی ها به بشر به عنوان یک موجود دارای کرامت نگاه نمی‌کنند. این موضوع باعث شده است که فجایع هر روز در عالم حادث شود.

وی افزود: هر کس به فردای بهتر این جهان می‌اندیشد و هر کس که می‌خواهد به بشریت خدمتی کند باید به پا خیزد و باید گفتمان مرسوم را مورد سوال و نقد قرار دهد و ناکارآمدی اش را برای مخاطبان خودش هویدا کند.

اسماعیلی با بیان اینکه شرق فرهنگی ظرفیت ایجاد طرحی نو در زمینه حقوق بشر را دارد، ابراز کرد: شرق فرهنگی هم از نظر تقدم زمانی و هم از نظر عمق اندیشه و گفتمان، این ظرفیت را دارد که طرح نو را در اندازد و بدیلی کارآمد برای حقوق بشر علیل امروزی به جهان معرفی کند. این موضوع را مورخان غربی از دیرباز بیان کرده‌اند.

نگاه همنوع دوستی و احترام به حقوق انسان در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است

وی همچنین، با تاکید بر اینکه نگاه همنوع دوستی و مهرپروری و احترام به حقوق انسان که در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است، هم از نظر تاریخی و هم از نظر محتوا، این ظرفیت را دارد که پیشنهاد جدیدی از حقوق بشر به دنیا معرفی کند، ادامه داد: هیچ فرهنگی در دنیا نمی تواند نوع دوستی را به زیبایی شیخ سعدی بیان کند که سروده است «بنی آدم اعضای یک پیکرند». کل فرهنگ شرق بر همین مضمون و نگاه استوار است.

معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهوری همچنین به نگاه بسیط حقوق بشری در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: در کتاب مقدس مسلمانان آمده است که اگر کسی را بی دلیل و بدون مجوز از بین ببرند گویی همه انسان‌ها را از بین برده‌اند و اگر کسی را احیا کنند گویی همه بشریت را احیا کرده‌اند. در این کتاب سترگ همچنین تأکید شده است که نادیده گرفتن حقوق انسان، جنگ با خدا است. چنین نگاه والایی در دین اسلام وجود دارد.

وی همچنین، گفت: امیرالمومنین(ع) فرموده‌اند که هر کس حقی از حقوق هر انسانی را نادیده بگیرد او با خدا جنگیده است. خداوند نخستین مدافع حقوق بشر است و نه فقط حقوق مسلمان. خدا با متجاوز به حقوق بشر درگیر می‌شود و با هر کس که درگیر شود برهان و بهانه او را نخواهد پذیرفت. از نگاه امیرالمومنین(ع) تضییع حقوق بشر به هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست. ما از این نظر فرقی بین بندگان خدا قائل نیستیم.

اسماعیلی ابراز امیدواری کرد که این اجلاس همانطور که پیش بینی شده است بستری برای مطالعات بیشتر فراهم آورد و بستری برای تدوین یک پیش نویس فراهم آورد.

معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهوری تأکید کرد: دنیای امروز تشنه شنیدن حرف‌های فعالان حقوق بشر شرقی است و خسته از حرف‌های تکراری غرب. سرعت عمل برای گفتمان سازی لازم است و ما دست همکاری به سوی همه کسانی که برای آینده بشر دل می‌سوزانند دراز می‌کنیم.

نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بین‌المللی از 22 کشور از 8 و 10 اردیبهشت ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار می‌شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.