• 1401/09/06 - 15:21
  • 946
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

«دَبیره»؛ درسنامه آموزش خط فارسی برای فارسی‌آموزان خارجی

با تصویب شورای آموزشی و انتشاراتی دانشگاه بلگراد و با مشارکت بنیاد سعدی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلگراد، درسنامه «دبیره: آموزش خط فارسی؛ ویژه فارسی‌آموزان خارجی» منتشر می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «دبیره» تالیف سعید صفری، استاد زبان فارسی دانشگاه بلگراد است و به عنوان سرفصل درسی برای سطح مقدماتی دانشجویان این دانشگاه تعیین و تصویب شده است.

این درسنامه نخستین اثر دانشگاهی است که با شیوه‌ای جدید و بطور ویژه به مقوله آموزش خط و نظام نوشتاری فارسی به فارسی‌آموزان خارجی می‌پردازد.

در این کتاب آموزشی، دانشجویان به ترتیب با نویسه‌ها و تطابق آن با واج‌های فارسی، شیوه اتصال حروف، تشکیل واژه و واحدهای بزرگتر از واژه آشنا می‌شوند و در ادامه ضمن یادگیری نکات آموزشی، تمرین‌های متعددی برای آموزش واژه نویسی/ واژه خوانی، جمله نویسی/جمله خوانی، متن نویسی/ متن خوانی و روان خوانی ارایه شده است.

در بخش اول کتاب، اطلاعاتی در خصوص زبان و ادب فارسی و نیز تاریخچه خط فارسی گنجانده شده است و دانشجویان با پیشینه تاریخی خطوطی که زبان فارسی در طول تاریخ با آنها نوشته شده از جمله خط میخی در فارسی باستان، خطوط پهلوی، اوستایی و خط فارسی امروز آشنا می‌شوند.

از دیگر ویژگی‌های این کتاب، بکارگیری قلم‏های (فونت) گوناگون در متن‌های آموزشی، استفاده از آثار فاخر زبان فارسی کهن و معاصر به عنوان نمونه‌های کار تمرینی، تخصیص بخش ویژه خوانش متون رسانه و مطبوعات و طراحی چشم نواز با استفاده از جلوه‌های بصری و هنری خط و نقاشی ایرانی است.

در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمده است: «درسنامه دَبیره به فارسی آموزان کمک می‌کند تا به سهولت و گام به گام خط فارسی و خواندن را بیاموزند و در ادامه با تقویت سایر مهارت‌ها، زبان فارسی را به آسانی فراگیرند. مخاطب اصلی این درسنامه، دانشجویان و علاقه‌مندان به زبان فارسی هستند که هیچگونه آشنایی با زبان و خط فارسی ندارند و از این رو، این کتاب، دریچه‌ای است که با آن می‌توانند به دنیای بزرگ زبان و ادب فارسی و تاریخ و تمدن ایران گام نهاده و از زیبایی‌های یک زبان اصیل و کلاسیک شرقی لذت ببرند.»

پیش از این، «درسنامه پنجره» با هدف تقویت مهارت‌های فارسی‌آموزان به عنوان سرفصل آموزشی به تصویب دانشگاه بلگراد رسیده بود.

انتهای پیام/

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.