نشست برخط مستندساز یونانی با آهنگساز ایرانی
به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در یونان، نشست برخط مستندساز یونانی با آهنگساز ایرانی جهت ساخت مستندی با موضوع «موسیقی اصیل ایرانی»، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور بررسی راههای توسعه همکاریهای هنری و فرهنگی بین دو کشور ایران و یونان و ساخت مستندی با موضوع «موسیقی اصیل ایرانی»، نشست برخط با حضور مهدی نیکخواهقمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان، خریستوس پتروس، مستندساز یونانی و حسین پرنیا، هنرمند و آهنگساز ایرانی برگزار شد.
نیکخواهقمی، رایزن فرهنگی کشورمان در یونان در سخنانی، اظهار داشت: این نشست بر اساس درخواست پتروس، کارگردان یونانی به منظور گفتوگو درباره ساخت مستندی با موضوع موسیقی اصیل ایرانی برگزار شده است.
خریستوس پتروس، کارگردان و مستندساز یونانی گفت: محور اصلی این فیلم مستند، موسیقی است که توسط یک آهنگساز آلمانی در پایان دهه ۷۹ ساخته شد. این موسیقیدان از اعضای یک گروه موسیقی آلمانی با عنوان کان بود و نامش خورگی چوکای است.
وی ادامه داد: موسیقی چوکای از یک تکنیک موسیقیایی با نام سامپلینگ استفاده میکند. در این تکنیک که در موسیقی پاپ معاصر هم زیاد از آن استفاده میشود، آهنگساز تکههایی را از قطعات موسیقیهای مختلف و قدیمی به هم میچسباند و با تغییر ریتم آن، اثر جدید را خلق میکند.
این مستندساز یونانی افزود: یکی از اولین موارد استفاده از سامپلینگ را در یک موسیقی ایرانی شاهد هستیم که محور اصلی فیلم من خواهد بود. چوکای در یکی از تولیداتش در زمینه سامپلینگ از یک قطعه موسیقی سنتی ایرانی استفاده کرد. فیلم من موضوعش شناخت این موسیقی است. چه کسانی و چگونه این اثر را خلق کردهاند. همچنین مواردی هم درباره موسیقی سامپلینگ ارائه خواهد شد.
حسین پرنیا، هنرمند و آهنگساز ایرانی ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان در یونان برای فراهم کردن زمینه این نشست فرهنگی، گفت: برای من جالب است که یک شهروند اروپایی در یک کشور اروپایی تا این حد تحت تاثیر موسیقی ایرانی قرار گرفته باشد که تصمیم به ساخت چنین فیلمی بگیرد و سبب شود که بخشی از تاریخ ایران را به کشورهای دیگر جهان نشان دهد.
وی همچنین، بیان کرد: موسیقی ایرانی یک فلسفه و شاکلهای دارد. این موسیقی هم شامل ادبیات و ادبیات داستانی میشود و هم شامل شعر کلاسیک و شعر نو است.
پرنیا ادامه داد: فهم موسیقی ایرانی به نوعی نیاز به دانستن عقبه تاریخی و هم شناخت جغرافیایی دارد. اگر بخواهم از ایران باستان حرف بزنم بخش عظیمی از جهان را در زمینه ریتم، محتوا و ملودی در بر میگیرد. در صورتی که شما مایل باشید میتوانیم قطعاتی ویژه فیلم شما تولید و در اختیار قرار دهیم.
در پایان مقرر شد در نشست بعدی نسبت به آماده سازی طرح اولیه این مستند اقدام شود.
انتهای پیام/ص