• 1404/04/09 - 12:26
  • 32
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اندیشمندان و تحلیلگران صرب از مقاومت ایران حمایت قاطع کردند

در برنامه «سیریلیکا» از تلویزیون tv  happy صربستان، حملات و تجاوزات اسرائیل مورد بررسی قرار گرفت و مهمانان نکاتی را در دفاع از ایرانی بیان داشتند.

مهمانان این برنامه اوروش بالوف - سفیر سابق صربستان در عراق، نیکولا شاینوویچ  نخست وزیر سابق صربستان و معاون نخست وزیر یوگسلاوی، بویان دیمیتریویچ اقتصاددان، سرجان پریشیچ  استاد ژئوپلیتیک و  نناد بومبیچ رئیس انجمن حمایت از مصرف کننده بودند.

پروفسور بویان دیمیتریویچ گفت: برخی مدعی‌اند که ایران در این جنگ تنهاست، در حالی که چنین نیست. ایران تنها نیست؛ هم‌پیمانانی چون چین و روسیه در کنار او هستند. از سوی دیگر، اکثر کشورها حملات اسرائیل به ایران را محکوم کرده‌اند و تنها تعداد اندکی از آن حمایت کرده‌اند.

وی ادامه داد: ایران دارای بیش از صد هزار موشک و پهپاد با بردهایی از ۵۰۰ کیلومتر تا بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر است. ایران کشوری مقتدر است، و اگر آمریکا در ماجرا مداخله نمی‌کرد، اسرائیل تاکنون از صحنه‌ی روزگار محو شده بود. نیمی از اسرائیل با خاک یکسان شد، و "گنبد آهنین" در برابر موشک‌های ایران دوام نیاورد و مشخص شد چیزی جز یک دروغ تبلیغاتی رنگارنگ نبوده است.

این اقتصاد دان همچنین بیان کرد: رسانه‌های غربی نیز تمامی اخبار مربوط به خسارات اسرائیل را سانسور می‌کنند و اطلاعات دقیقی ارائه نمی‌دهند. اما در جنگ اطلاعاتی، ایران بر اسرائیل پیروز شد. ایران بدون خطا، اهداف حساس و کلیدی را مورد اصابت قرار می‌دهد، در حالی‌که وسعت جغرافیایی این کشور، از بروز خسارات جدی به آن جلوگیری می‌کند. اما اسرائیل کشوری کوچک است و با تعداد محدودی موشک قابل نابودی است.

وی در ادامه بیان کرد: آیا تاکنون آیت‌الله خامنه‌ای را دیده‌اید؟ دیده‌اید چگونه به نظر می‌رسد؟ من در دو هفته اخیر وقایع ایران را به‌دقت دنبال کرده‌ام و به سخنان و رفتارهای ایشان توجه کرده‌ام. او انسانی روحانی و معنوی است. من خودم مسلمان نیستم، اما وقتی با دقت نگاه می‌کنید، متوجه می‌شوید که چه نیرویی از او ساطع می‌شود. نیرویی که از ایمان سرچشمه می‌گیرد ، قوی‌ترین قدرت موجود در جهان.

در ادامه، نناد بومبیچ بیان کرد: دونالد ترامپ محبوبیت خود را از دست داده و اکنون در تلاش است از اسرائیلی دفاع کند که در واقع قابل دفاع نیست. در آمریکا این پرسش مطرح است که چرا باید منابع و سرمایه‌های خود را صرف دفاع از چیزی کند که هیچ توجیهی ندارد.

وی افزود: سیاست آمریکا در قبال فلسطین، موسوم به "هرس کردن چمن" است؛ به این معنا که نمی‌خواهند مردم فلسطین را یک‌باره بیرون کنند، بلکه هر بار که رشد و مقاومتی از آن‌ها دیده می‌شود، سرکوب‌شان می‌کنند تا نهایتاً خودشان ناچار به مهاجرت شوند.

رئیس انجمن حمایت از مصرف کننده صربستان همچنین ابراز کرد: موضع‌گیری‌های ترامپ عمدتاً تحت فشار لابی صهیونیست‌هاست و به دلیل پول‌هایی که از آن‌ها دریافت می‌کند. به او هشدار داده‌اند که اگر همکاری نکند، از سوی این لابی مورد حمله قرار گرفته و حمایت آن‌ها به سمت رقیبانش خواهد رفت، و او از صحنه رقابت خارج خواهد شد.

همچنین نیکولا شاهینوویچ گفت: بمباران ایران نه تنها باعث تضعیف آن نمی‌شود، بلکه عامل اتحاد بیشتر مردم ایران خواهد بود. این تصور که رژیم ایران به‌واسطه‌ی بمباران، از سوی مردم دچار تغییر یا سقوط شود، محال است. ایران هرگز تسلیم نخواهد شد.

وی ادامه داد: با بهبود روابط با عربستان سعودی، گسترش توسعه داخلی، ارتقاء روابط دیپلماتیک و برگزاری نشست‌های مشترک با کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، ایران به دستاوردی بزرگ نائل آمد که به‌درستی به‌عنوان تهدیدی برای غرب تلقی شد. ایران موفق شد میان کشورهای عربی و اسلامی پیوندی تازه ایجاد کند، و این امر موجب تضعیف نفوذ ایالات متحده در منطقه شد.

نخست وزیر سابق صربستان در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر، اسرائیل نیز به‌دلیل این روند، وارد شرایطی مخاطره‌آمیز گردید. تمامی این تحولات از لحظه حمله حماس به اسرائیل آغاز شد. در این میان، آمریکا با همراهی نتانیاهو تلاش کرد تا بیشترین آسیب ممکن را به ایران وارد کند.

اوروش بالویچ هم ابراز کرد: در جریان این درگیری‌ها، رئیس‌جمهور صربستان به همراه دولت، تلاش می‌کند موضعی متوازن و بی‌طرفانه نسبت به هر دو طرف درگیر اتخاذ کند.

وی همچنین گفت: از یک‌سو، ما با ایران روابط دوستانه‌ای داریم، چرا که ایران استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته است و به‌خاطر این موضع، باید قدردان آن باشیم. افزون بر آن، ایران با رویکرد مقاومتی خود، الهام‌بخش بسیاری از کشورهای اسلامی بوده است.

این فعال حوزه دیپلماسی صربستان در ادامه گفت: از سوی دیگر، با اسرائیل نیز روابطی مسالمت‌آمیز داریم. زیرا میان ما و یهودیان، سابقه‌ای طولانی از همزیستی تاریخی و مشترک وجود دارد. قرن‌ها در کنار یکدیگر به‌صورت صلح‌آمیز زندگی کرده‌ایم و در طول تاریخ، تهدیدها و رنج‌هایی مشابه از سوی دشمنان مشترک تجربه کرده‌ایم.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.