پنجرهای به فرهنگ ایران در پیشاور گشوده شد + عکس
به مناسبت روز جهانی موزه، نمایشگاه صنایع دستی و اقلام فرهنگی ایران (28 تا 30 اردیبهشتماه) از سوی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور به دعوت اداره کل موزههای ایالت خیبرپختونخوا و با میزبانی موزه ملی پیشاور برپا شد.

این رویداد فرهنگی که با هدف معرفی جلوهایی از تمدن، هنر و فرهنگ ملموس ایرانی برگزار شد، مورد توجه گسترده رسانهها، نهادهای فرهنگی و علاقهمندان به فرهنگ و تمدن قرار گرفت.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور محمدحسن معظمی، معاون سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پیشاور، حسین چاقمی، رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور، بخت محمدخان، رئیس موزه ملی پیشاور و شماری از مسئولان فرهنگی، دانشگاهی و اجتماعی ایالت برگزار شد.
در این مراسم، که با حضور دانش آموزان مدارس از مدرسه اقراء اسکول و دانش جویان فرونتیر کالج و سایر علاقه مندان به فرهنگ ایران برگزار میشد، معظمی به بیان اهمیت آشنایی هرچه بیشتر جوانان دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان پرداخت و بیان کرد: نقش موزه در تبادلات فرهنگی، غنیسازی فرهنگها، توسعه درک متقابل، همکاری و صلح میان مردم بسیار پررنگ است و با تعیین روز موزه آگاهی مردم در مورد نقش موزهها در سطح بینالمللی بالا میرود.
چاقمی در سخنرانی خود با اشاره به نقش موزهها در حفظ میراث فرهنگی بشر، اظهار داشت: موزه نقش راهبردی و تعیینکننده در صیانت، حمایت و مانایی هویت ملت و جامعه ما خواهد داشت. فرهنگ و تمدن هر قوم و ملتی از طریق اشیاء و وسایلی که در موزه ها جمع آوری شده، شناخته میشود.
رئیس خانه فرهنگ کشورمان افزود: نقش حیاتی موزه ها در جوامع بشری نقشی بدیع، ماندگار و مروج ناب ترین پدیده های فرهنگی است. موزه ها از معدود مراکز حافظ یادگاران نسل گذشته و در حقیقت فرزندان هنر و تاریخ هستند، هر یک از این اشیاء در عین بی زبانی به هزار زبان سخن میگویند زیرا اسناد معتبری از هنر، فرهنگ و تاریخ را ارایه میدهند.
وی اذعان کرد: قرآن یکی از منابع اصیل تاریخ و موید تاریخ است. زیرا قرآن علل پیروزیها، شکستها، پیشرفتها و عقب ماندگىهاى برخى از امم گذشته را تحلیل مىکند و عوامل ظهور و افول تمدنها را یادآور مىشود.
چاقمی افزود: قرآن نخست عبرت آموزی و دوم هویت بخشی را به عنوان اجزاء مهم تاریخ معرفی میکند که روایات متعددی هم دربارهشان وجود دارد.
رئیس خانه فرهنگ کشورمان ادامه داد: علامه اقبال لاهوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی ارادت زیادی به ایشان دارند، با اینکه هرگز به ایران نیامده بود ولی 8 هزار بیت از 12 هزار بیت شعر از اقبال به فارسی سروده شده است و او تهران را ژنو مشرق زمین خوانده است که اگر این محوریت به تهران داده میشد چه بسا تقدیر کره زمین عوض میشد.
وی همچنین، گفت: یکی از راههای شناخت اقوام گذشته و آشنایی با نحوه زندگی آنها، از طریق موزهها است که بایستی به دانش آموزان و دانشجویان منتقل شود و میراث ملموس و ناملموس پاکستان باید بدینوسیله حفظ و نگهداری شود.
این نمایشگاه شامل اقلامی متنوع از جمله سفال، خاتمکاری، قلمزنی، میناکاری، تذهیب، نقاشیهای سنتی، پارچههای محلی و تصاویر نمادین از فرهنگ ایرانی بود که مورد توجه بازدیدکنندگان از اقشار مختلف قرار گرفت. منشور حقوق بشر کوروش نیز از جمله اقلام پربازدید و قابل توجه در این نمایشگاه بود.
در طول سه روز برگزاری این نمایشگاه، گروههای مختلفی از دانشآموزان مدرسه اقراء مادل سکول و دانشجویان دانشکده بانوان فرنتیئر کالج پیشاور از آن بازدید به عمل آوردند.
برای این گروههای آموزشی در کنار بازدید از غرفههای صنایعدستی، برنامههای جانبی شامل نمایش ویدیو کلیپهایی درباره ایران امروز، معرفی استانهای ایران و دستاوردهای فرهنگی، علمی و تکنولوژی ایران اجرا شد. این ویدیوها با استقبال بسیار خوبی از سوی دانشآموزان و دانشجویان روبرو شد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی