پاسداشت زبان فارسی در لاهور؛ «فردوسی شاعری دینباور و اخلاقگرا بود»
به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر بزرگ و حکیم فرزانه ایرانی، مراسمی با حضور جمعی از اساتید، شعرای نامدار، پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.

اصغر مسعودی، رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در سخنرانی خود، به نقش فردوسی در تثبیت و نهادینهسازی زبان فارسی در برابر هجمههای زبانی و فرهنگی بیگانگان پرداخت.
وی اظهار داشت: فردوسی، تنها یک شاعر نیست؛ بلکه حکیمی بزرگ، اندیشمندی بلندمرتبه و فیلسوفی ژرفاندیش است که با سرودن شاهنامه، زبان فارسی را از زوال و فراموشی نجات داد و جان تازهای در کالبد فرهنگ و هویت ایرانی دمید.
مسعودی افزود: فردوسی شاعری دینباور و اخلاقگرا بود. او در اشعارش از هجو، دروغ و تملق پرهیز میکرد و پیامهای شاهنامهاش نهفقط برای ایران، بلکه برای بشریت در تمام اعصار، آموزنده و الهامبخش است.
وی همچنین بر مضامین بلند شاهنامه چون عدالت، شجاعت، وفاداری، وطندوستی و خردورزی تأکید کرد و گفت: در شاهنامه، قهرمانان بزرگ همچون رستم، سیاوش و اسفندیار، علاوه بر نیروی بازو، با اندیشه و خرد شناخته میشوند. فردوسی ما را دعوت میکند که بهجای تعصب، تعقل پیشه کنیم و بهجای احساسات سطحی، شعور و بصیرت را برگزینیم.
شاهنامه؛ نماد مقاومت فرهنگی، ملیت و شجاعت ملت ایران
در ادامه، مهران موحدفر، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور نیز طی سخنانی به جایگاه فردوسی در تاریخ و فرهنگ ایرانی اشاره کرد و شاهنامه را نماد مقاومت فرهنگی، ملیت و شجاعت ملت ایران دانست.
وی تأکید کرد که ملت ایران در طول تاریخ با روحیهای حماسی در برابر سلطهطلبی ایستاده و زبان فارسی نیز همواره ابزار حفظ این روحیه و انتقال آن به نسلها بوده است.
مراسم با حضور و سخنرانی اساتید و شخصیتهای برجسته علمی و ادبی ایالت پنجاب ادامه یافت. از جمله این چهرهها میتوان به خانم عظمی زرین نازیه، استاد و شاعر نامدار دانشکده خاورشناسی، بابر نسیم آسی، رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه GC، اقبال شاهد، معاون پیشین دانشگاه GC، توفیق انصاری، استاد زبان فارسی در دانشکده ایچیسن، خانم عنبرینه ارم از دانشکده دولتی شادباغ و خانم معصومه محمود از دانشگاه فردوسی مشهد اشاره کرد.
در بخش دیگری از مراسم، وحیدالزمان طارق، شاعر و پژوهشگر برجسته زبان فارسی، که همواره به پیروی از سبک و مضامین شاهنامه در اشعار خود شهره است نیز، بر اهمیت آموزههای فردوسی در روزگار معاصر تأکید کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی