همکاریهای علمی و فرهنگی میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه حضرت معصومه(س) قم توسعه مییابد
حسین دیوسالار معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و هیأت رئیسه دانشگاه حضرت معصومه(س) قم دیدار و در باب موضوعات مشترک و زمینههای همکاری گفتوگو و تبادلنظر کردند.
_crop.jpg)
در ابتدای این نشست، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای اصلی ویژه بانوان در ایران دارای ظرفیتهای جدی و قابل اعتنا برای همکاری و طراحی اقدامات و برنامههای مشترک با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه فرهنگی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: دانشگاه حضرت معصومه(س) به عنوان یک دانشگاه تقریبا نوپا و با توجه به امکانات و قابلیتهای بالقوه و بالفعلی که دارد، دارای پتانسیل بینالمللی شدن بیشتری است و میتوان اقدامات و مسیرهای مشترکی را میان سازمان و دانشگاه با هدف ارتقا جایگاه بینالمللی دانشگاه و کمک به دیپلماسی علمی و فرهنگی تعریف کرد.
دیوسالار ضمن تشریح تاریخچه و ابعاد ایده «گفتوگوهای فرهنگی بینالمللی» و برخی از اهم فعالیتهای «دبیرخانه گفتوگوهای فرهنگی بینالمللی»، این حوزه را از بسترها و زمینههای اصلی فعالیت میان دو نهاد دانست که به ویژه در راستای ارائه یک تصویر واقعی از ایران میتواند مؤثر باشد.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی افزود: هدف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این است که زمینه را برای فعالیت بینالمللی مؤثر و کارآمد همه ارکان و نهادها در حوزههای گوناگون اعم از علمی و فرهنگی و اجرایی فراهم بیاورد. رایزنان فرهنگی تنوعی از مسئولیتها را برعهده دارند و دامنهای از فعالیتها و اقدامات متکثر را با امکانات حداقلی به انجام میرسانند و عموم رایزنان خود دارای جایگاههای ممتاز علمی، فرهنگی، هنری، دینی هستند.
همکاریهای مشترک باید با اولویتبندی کشورها و مناطق گوناگون فرهنگی جهان صورت بپذیرد
دیوسالار یادآور شد: هر نوع اقدامی به ویژه اقدامات علمی و فرهنگی باید دارای پیوست بینالمللی باشند و در این میان لزوم اطلاعرسانی و تبیین دستاوردهای علمی و پژوهشی و دانشگاهی امری الزامی است. دانشگاههایی همچون دانشگاه حضرت معصومه(س) باید دانشگاههای متناظر و همسطح خود را در سطح منطقه و جهان شناسایی کرده و تداوم بینالمللی خود را پررنگتر کنند.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به برنامههای در دست اقدام معاونت علمی و فرهنگی بیان کرد: رویدادهایی همچون جشنواره تمدن نوین اسلامی، اجلاس ایرانشناسی، جایزه امام خمینی(ره) و ... در زمره زمینههای بسیار مساعد برای همکاری میان دو نهاد است و دانشگاه میتواند در قامت دبیرخانه برخی از این موارد را ایفای نقش کند. همکاریهای مشترک باید با اولویتبندی کشورها و مناطق گوناگون فرهنگی جهان صورت بپذیرد.
وی افزود: موضوع ایرانیان خارج از کشور هم در دستور کار سازمان قرار دارد و میتوان در این حوزه نیز کارهای مشترکی تعریف و عملیاتی کرد. ظرفیت آموزشهای از راه دور، پروژهها یا کارهای مطالعاتی و پژوهشی، فراخوانهای متنوع، اولویت در جذب و ... را میتوان در این زمینه مورد توجه قرار داد. در این راستا و فراتر از آن نیز، مراکزی همچون مرکز ساماندهی و ترجمه و نشر و مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بینالمللی الهدی به عنوان دو رکن دیگر اصلی معاونت دارای ظرفیتهای اساسی برای اقدام و فعالیت مشترک هستند.
دیوسالار در پایان، ضمن اعلام آمادگی حداکثری برای همکاری مشترک، از اعضا خواست تا مقدمات و پیشنویس انعقاد و امضای قرارداد همکاری و تفاهمنامه میان طرفین را بررسی و آن را به عنوان یک نقشه راه عملیاتی کنند.
به دنبال کسب مجوز آزفا هستیم
در بخش دیگری از این نشست، مریم بردبار رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) ضمن بیان ظرفیتها و توانمندیهای این دانشگاه در زمینههای علوم انسانی همچون تعداد دانشجو، اعضای هیات علمی و پرسنل و نیز سختافزاری و ابراز علاقه برای همکاری و مشارکت در رویدادها و برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان داشت: ما افزون بر دارای بودن 1600 دانشجوی ایرانی، مجوز جذب دانشجوی خارجی را داریم و هماکنون میزبان حدود 120 دانشجوی خارجی از 5 کشور جهان هستیم.
وی مطرح کرد: ما با دانشگاهها و مراکز دیگری که دانشجویان و طلاب خارجی جذب میکنند همکاری جدی داریم. دانشگاه دارای امکانات و پتاسیل خوبی است که زمینه فعالیت و اقدام بینالمللی و نیز جذب دانشجوی بینالمللی را برای ما هموار میکند.
بردبار افزود: دانشگاه به دنبال کسب مجوز آزفا است که به محض دریافت، پذیرش دانشجو و برگزاری دورهها را مدنظر قرار خواهیم داد. ما آمادگی کامل خود را برای همکاری با سازمان در راستای بسط دیپلماسی علمی و فرهنگی ایران ابراز میکنیم.
شبکهسازی میان مراکز و نهادهای دانشگاهی و علمی فعال در حوزه زنان
محمدعلی ربانی مدیرکل توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنانی در این دیدار، ابراز داشت: دانشگاه حضرت معصومه (س) یک دانشگاه رو به جلو است و ظرفیتها و پتانسیلهای قابل توجهی دارد که در تعامل دوسویه میتواند اوج بگیرد. در حقیقت این دانشگاه دارای ظرفیتهایی برای آینده است. ما در جوامع اسلامی و در میان خانوادههای مسلمان به ویژه اقشار سنتی با دغدغه تربیت اسلامی و اخلاقی دختران روبرو هستیم که دانشگاه حضرت معصومه (س) با محیط امن و تکجنسیتی بودن میتواند پاسخی به این نیاز باشد.
وی تصریح کرد: اعتمادسازی و محیط امن این دانشگاه در عین دارا بودن ویژگیها و استانداردهای علمی و پژوهشی به ویژه برای خانوادههای سنتی و مذهبی در جهان اسلام جذابیتهای چشمگیری را ایجاد میکند. این امر میتواند در دو سطح اساتید و پژوهشگران و سطح دانشجویی مدنظر باشد.
ربانی در ادامه، افزود: دانشگاه میتواند به مثابه دبیرخانه گفتوگوهای فرهنگی بینالمللی بانوان دانشگاهی عمل کند. این موضوع میتواند در سطح کلان و یا حتی سطح خرد مدنظر باشد. همچنین اجلاس و اتحادیه مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه زنان با هدف شبکهسازی میان مراکز و نهادهای دانشگاهی و علمی فعال در حوزه زنان یا با محوریت زنان نیز میتواند پیشنهاد روشن دیگری در این زمینه قلمداد بشود. از این طریق زمینه آشنایی، گفتوگو و تعامل میان نهادها و مراکز علمی و دانشگاهی اختصاصی بانوان یا فعال در این زمینه فراهم میآید.
ربانی در پایان سخنانش، گفت: از دیگر موارد مهم قابل توجه در زمینه همکاری دو نهاد میتوان به تاسیس کرسیها و رشتههای متناسب با نیاز سازمان، برگزاری اردوها و دورههای آموزشی و علمی پیرامون موضوع هنر و صنایع دستی، برپایی نشستها و اجلاسهای بینالمللی در موضوعات مورد علاقه طرفین، چاپ و انتشار آثار مشترک، برگزاری دورههای دانشافزایی آنلاین و برخط، میزبانی و تبادل هیاتهای علمی و دانشگاهی و... اشاره کرد. این امور باید با تمرکز بر روی مزیتهای نسبی طرفین صورت بپذیرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی