• 1404/03/03 - 15:59
  • 65
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مسیر سال؛ «باید این دیدگاه که فعالیت‌های فرهنگی نمی‌تواند نقشی در رونق سرمایه‌گذاری ایفا کند را بزداییم»

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان، مهمترین وظیفه دستگاه دیپلماسی فرهنگی در خصوص شعار سال را ایجاد زمینه برای حضور و فعالیت بخش خصوصی به منظور توسعه صادرات کالاها و محصولات فرهنگی به خارج از کشور دانست.

ابوذر طوقانی در این باره گفت: هنگامی که بتوانیم بستر فعالیت را از طریق ابزارهایی که در خارج از کشور و از مسیر رایزنی های فرهنگی برای فعالان اقتصادی کشور مهیا کنیم، طبیعتا این امر منجر به افزایش تقاضا در زمینه این کالاها خواهد شد و به تبع آن سرمایه گذاری برای تولید محصولات فرهنگی و صنایع دستی جاذبه پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امسال موفق شدیم نخستین گام را در این عرصه با حمایت از افتتاح فروشگاه صنایع دستی و محصولات فرهنگی و کافه ایرانی گلستان در بیشکک قرقیزستان برداریم، تصریح کرد: این امر با حمایت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این خصوص انجام شد و امیدواریم این نمونه بتواند موفق باشد و تجربه خوبی برای گسترش آن در سایر کشورها شود و دیگر فعالان اقتصادی نیز برای سرمایه گذاری در این عرصه مورد تشویق قرار گیرند.

 

یک مسیر روشن در اقبال جهانی به انیمیشن ایرانی

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان با بیان اینکه هرچه شناخت مخاطبان در دیگر کشورها از فرهنگ و تمدن ایران، تولیدات فرهنگی ایرانی و به ویژه صنایع دستی و محصولات فرهنگی ایرانی بیشتر شود تقاضا برای محصولات ایرانی نیز افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: با تلاش هایی که در سال های گذشته در عرصه معرفی صنعت انیمیشن ایرانی در جهان صورت گرفت امروز می بینیم سینما داران و بازارهای سینمایی اقبال فراوانی به خرید و پخش این محصولات نشان می دهند.

وی با بیان اینکه ما در قرقیزستان هم وقتی برای معرفی و بازاریابی محصولات سینمایی خود اقدام می کنیم و بیشترین علاقه نسبت به انیمیشن نشان داده می‌شود، تاکید کرد: بنابراین مشخص می‌شود که هرچه شناخت بیشتر شود علاقه برای تهیه محصولات فرهنگی هم افزایش می‌یابد و وقتی بازار یک محصول گسترش پیدا کند، سرمایه گذاران به صورت خودکار در آن حوزه سرمایه گذاری خواهند کرد.

 

دیپلماسی غذایی راه‌ حلی برای اقتصاد کشور

طوقانی با تاکید بر اینکه باید نگاه به صنایع دستی ایرانی را از جنبه محصولات هنری که صرفا برای تزیین استفاده می شود به محصولات کاربردی تغییر دهیم، خاطرنشان کرد: اگر مخاطب خارجی بداند این محصولات و صنایع دستی ایرانی علاوه بر زیبایی و ارزش هنری، در زندگی روزمره نیز کاربرد دارد قطعا برای خرید آن بیشتر ترغیب خواهد شد. حتی دیپلماسی غذا هم می تواند بر رونق سرمایه گذاری در تولید موثر باشد.

وی ادامه داد: کشور ما طیف وسیعی از غذاها و شیرینی ها و محصولات غذایی را دارد که می تواند برای دیگر جوامع نیز جذاب باشد. اگر مخاطبان خارجی طعم و مزه نمونه هایی از تولیدات غذایی، شیرینی ها و نوشیدنی های ایرانی را بچشند و با تولید محتوای رسانه ای خوب از کیفیت و ویژگی ها و ارزش و کاربرد هر یک از آنها آگاه شوند صنایع غذایی ایران می تواند جایگاه بهتری در بازار بزرگ غذایی جهان پیدا کند و ارزش سرمایه گذاری در این عرصه افزایش یابد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان با بیان اینکه چالش اصلی در این عرصه، هم‌افزا نبودن دستگاه ها و ناهمسویی با یکدیگر برای تلاقی اقتصاد و فرهنگ است، گفت: باید این دیدگاه و تفکر را که فعالیت های فرهنگی نمی تواند نقشی در رونق سرمایه گذاری ایفا کند بزداییم؛ داشتن پیوست فرهنگی در فعالیت های اقتصادی و تجاری می تواند در رفع این مشکل نقش فراوانی ایفا کند.

 

نفوذ به قلب توده‌ها؛ مهم در تحقق شعار سال

طوقانی همچنین گفت: قطعا دیپلماسی فرهنگی می تواند علاوه بر افزایش صادرات محصولات فرهنگی، کارکرد های دیگری نیز داشته باشد. نفوذ به قلب توده های مردم در دیگر کشورها و دوستی میان ملل و شناسناندن تاریخ فرهنگ و تمدن غنی ایرانی به ویژه از طریق فعالیت های رسانه ای در شبکه های اجتماعی، و مقابله با ایران ستیزی و اسلام ستیزی و اصلاح تصویر نادرستی که از ایران توسط رسانه های معاند تبلیغ می شود علاوه بر رونق گردشگری و توسعه صنعت توریسم، می تواند در تغییر رویکرد کشورها با جمهوری اسلامی ایران در عرصه های سیاسی و روابط بین المللی و به تبع آن تجارت بین الملل نیز بسیار تاثیرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: طبیعتا بهبود تصویر ایران در نگاه دیگر جوامع و شناساندن ایران واقعی و معرفی ظرفیت ها و پیشرفت های ایران امروز و ارائه تصویر درست از جامعه ایرانی و ایجاد امنیت برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی، موجب افزایش حضور گردشگران نیز خواهد شد و همین امر می تواند موجب رونق سرمایه گذاری در عرصه صنعت توریسم در داخل کشور شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.