صدای شرق؛ نشست «حقوق بشر، زن و خانواده» در دانشگاه حضرت معصومه(س) قم برگزار شد
جمعی از مهمانان خارجی خانم در اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی، بعداز ظهر چهارشنبه ۱۰ اردیبهشتماه با حضور در دانشگاه حضرت معصومه(س) شهر قم نشست "حقوق بشر، زن و خانواده" را برگزار کردند.

این مهمانان ضمن این نشست با رئیس، معاونان و اساتید این دانشگاه دیدار چهره به چهره انجام دادند و ضمن گفتوگو درباره تجاربشان از حضور در ایران و امکان دستیابی به یک گفتمان واحد حقوق بشری در شرق فرهنگی از امکانات و ظرفیتهای دانشگاه حضرت معصومه(س) کسب اطلاع کردند.
مریم بردبار، رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س)، در این نشست ضمن معرفی ظرفیتها و فعالیتهای این دانشگاه که ویژه تحصیل زنان ایرانی و خارجی است، با بیان اینکه درحال حاضر این دانشگاه از کشورهای نیجریه، یمن، افغانستان، پاکستان و هند دانشجو دارد، ابراز امیدواری کرد با حضور مهمانان خارجی اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی به زودی پذیرش دانشجو از کشورهایی که این مهمانان به آنجا تعلق دارند همجون لبنان، عراق، تایلند و مالزی هم جذب دانشجو صورت بگیرد.

در بخش دیگری از این نشست هریک از مهمانان خارجی ضمن معرفی خود و پتانسیلهای کشورشان راههای افزایش تعاملات علمی و فرهنگی با ایران را بررسی کردند.
امیر رضایی پناه، دبیر اجرایی نخستین اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی در حاشیه این نشست ضمن توضیح درباره برگزاری این رویداد و پنلهایی که طی سه روز برگزار شد هدف از برگزاری این اجلاس را تولید یک صدای متفاوت در عرصه بین المللی با محوریت شرق فرهنگی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه شرق فرهنگی دارای منابع و ذخایر جدی الهام بخش در حوزه حقوق بشر است، گوشهای از این ذخایر را متعلق به چین، هند، شامات و ایران دانست و تاکید کرد اجلاس نخست حقوق بشر با دو هدف اجماع سازی بین نخبگان و اجتماع سازی کنشگرانه در حوزه حقوق بشر بود.

دبیر اجرایی نخستین همایش بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی هدف غایی برگزاری این رویداد را دستیابی و تدوین یک سند حقوق بشری معرفی کرد.
در بخش دیگری از این دیدار که علاوه بر مهمانان خارجی خانم اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی، تعدادی از مهمانان خارجی آقا نیز حضور داشتند، با حضور در دانشکده رسانه و هنرهای اسلامی دانشگاه حضرت معصومه (س) از نمایشگاه صنایع دستی دانشجویان این دانشگاه شامل آثار نقاشی روی چوب، پته دوزی، سرمه دوزی، درویش دوزی، تفرشی دوزی، تابلو نقاشی، نقاشی خط، هنرهای تجسمی، فرش دستباف و ... بازدید کردند.
دانشجویان این دانشگاه با استقبال از حضور مهمانان خارجی ضمن معرفی هنرهای خود، درباره چگونگی گسترش فرهنگ و هنرهای ایرانی در کشورهای شرق فرهنگی صحبت کردند و از امکانات و پتانسیلهایی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این خصوص میتواند ارائه کند اطلاع حاصل کردند.

بخش علمی این اجلاس 10 اردیبهشت در قم به پایان رسید و میهمانان خارجی به مدت دو روز در اصفهان و در راستای شناخت بهتر ایران حضور خواهند داشت.
نخستین اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بینالمللی از 22 کشور از 8 و 12 اردیبهشت ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار میشود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی