دیدار وزیر فرهنگ عراق با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ ایمانیپور: آمادهایم طاق کسری را مرمت کنیم
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار وزیر فرهنگ و گردشگری عراق گفت: برنامه مبادله فرهنگی در جریان سفر رییس جمهوری کشورمان به عراق امضا شده است، از این رو، مایل هستیم تا هر چه زودتر اجرایی سازی این برنامه با ایجاد یک کارگروه، عملیاتی شود.

حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که میزبان این دیدار در این سازمان بود، با تاکید بر اینکه با بخش فرهنگی عراق همکاری صمیمانه داریم، ادامه داد: رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق برای اجرایی سازی برنامه مبادله فرهنگی دو کشور، به نمایندگی از ما آماده همکاری است.
وی خطاب به احمد فکاک وزیر فرهنگ و گردشگری عراق بیان کرد: در دورهای که جنابعالی مسوولیت وزارتخانه فرهنگ و گردشگری را برعهده دارید شاهد توسعه گردشگری بین دو کشور هستیم. به عنوان نمونه، امضای تفاهم نامه زائر اتفاق بزرگ و مهمی بود که سبب شد تا برگزاری مراسم اربعین طی سالهای اخیر با روانی و آسانی قابل قبولی انجام شود.
ایمانیپور گفت: مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران و مردم ما از استقبال خوب و ایجاد تسهیل سفر در ایام اربعین، شاکر شما و همکاران تان هستند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه می توانیم در خصوص همکاری مربوط به آثار باستانی بیش از گذشته فعالیتهای دو کشور را گسترش دهیم، ابراز کرد: در سفری که به عراق داشتم از موزههای عراق بازدید کردم و شاهد بودم که ظرفیت خوب و آثار رازشمندی در آنجا وجود دارد. در آنجا تاکید کردم برای حفظ و مرمت آثار باستانی همکاری های مشترکی میتوانیم داشته باشیم.

ایمانیپور با اشاره به وضعیت سایت تاریخی طاق کسری در عراق گفت: این بنای تاریخی، از آثاری است که مورد علاقه مردم کشورمان است اما متاسفانه عملیات بازسازی آن هنور آغاز نشده. اگر دولت عراق تمایل داشته باشد حتما ما علاقهمند هستیم در بازسازی طاق کسری به شما کمک کنیم.
وی همچنین به وجود زمینههای همکاری متنوع بین دو کشور، همچون رشتههای مختلف هنری، اشاره کرد و گفت: در حوزه فیلم، سریال، ساخت فیلمهای مشترک و برگزاری نمایشگاههای تجسمی ظرفیت های خوبی در دو کشور وجود دارد که میتواند به برپایی نمایشگاه مشترک منجر شود.
ایمانیپور در ادامه، بیان کرد: در ارتباط با گفتوگوهای فرهنگی، تمایل داریم با نخبگان شما در موضوعات مختلف به گفتوگو بنشینیم. در این میان، لازم است که سفر نخبگان به دو کشور برای ایجاد گفتوگو در موضوعات مختلف، رفت و آمد انجام شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه در سالهای اخیر آثار درخشانی در عرصه فیلم و انیمیشن برای کودکان در ایران تولید شده است، افزود: میتوانیم با برگزاری هفتههای فیلم و برنامههای مرتبط با کودکان، همکاریهای جدیدی را با کشور عراق رقم بزنیم.

احمد فکاک وزیر فرهنگ و گردشگری عراق نیز در این دیدار با اشاره به خدماتی که به زائران اربعین حسینی توسط دولت عراق ارائه میشود، بیان کرد: زائر اربعین با گامهای خود نمیآید بلکه با قلب و روح اش عازم میشود. بنابراین ما وظیفه داریم به شکل کامل به ایشان خدمت گذاری کنیم. در مراسم زیارت اربعین نه فقط وزارت فرهنگ و گردشگری، بلکه همه بخشهای دولت عراق تمام نیروهای خود را برای هر نوع خدمت به زائران بسیج میکند.
وی به دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و مباحثی تبادل شده اشاره کرد و گفت: هنر موسیقی علاوه بر حوزههای دیگری همچون کتاب، از جایگاه ویژهای برای همکاریهای دو کشور برخوردار است و ما میتوانیم جشنوارههای زیادی را از این طریق، برگزار کنیم.
احمد فکاک اذعان کرد: آلات و ادوات موسیقی مشترک زیادی بین ایران و عراق وجود دارد و هنرمندان بزرگی در دو کشور فعالیت میکنند. مردم دو کشور نیز علاقهمند به چنین برنامههایی هستند.
وزیر فرهنگ و گردشگری عراق ادامه داد: هنر سینما در ایران بسیار پیشرفته است. اگر ایران مورد تحریم نبود با سینما و هنر خود، در دنیا بهتر شناخته میشد و آثار ارزشمند خود را به دیگران نیز بیشتر منتقل می کرد.
احمد فکاک با اشاره به حضور گروههای هنری مختلف ایرانی در عراق برای اجرای برنامههای مختلف هنری، ابراز کرد: از زمانی که من به عنوان وزیر فرهنگ و گردشگری عراق انتخاب شدم همه تسهیلات را برای گروههای هنری که از ایران آمادهاند ارائه و مجوزهای لازم را به سرعت اعطا کردهام.
وزیر فرهنگ و گردشگری با بیان اینکه میتوانیم آثار مشترک سینمایی نیز تولید کنیم، گفت: برای این کار، کارگروهی بین دو کشور تشکیل خواهد شد تا برای همکاریهای فرهنگی بیشتر، برنامه ریزی کنند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی