• 1404/02/28 - 13:48
  • 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بزرگداشت خیام در قزاقستان؛ «شعر فارسی از شهرت بالایی در جهان برخوردار است»

به همت رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان و به مناسبت گرامیداشت حکیم عمر خیام از مفاخر شعر و ادب پارسی، نشستی با حضور علی اکبر جوکار سفیر و علی اکبر طالبی‌متین رایزن فرهنگی کشورمان در قزاقستان، حمید نیرومند استاد و هنرمند برجسته خوشنویسی در ایران، مجتبی سجاد مدیر عامل انتشارات کتاب جنگل و جمعی از نویسندگان و مدیران انتشارات کتاب در قزاقستان برگزار شد.

جوکار سفیر کشورمان، ضمن تبریک بزرگداشت حکیم عمر خیام و قدردانی از برگزاری این نشست ادبی در چارچوب نمایشگاه بین‌المللی کتاب اوراسیا، از اهمیت مطالعه و کتاب‌خوانی گفت و اشاره کرد که کتاب با دانش و آگاهی پیوند خورده است و لذت خواندن کتاب پایان‌ناپذیر است.

وی سپس در وصف حکیم عمر خیام و رباعیات ارزشمند او و تکرارپذیری کلیدواژه‌های مهمی نظیر زندگی، شادی، لحظه حال، یاد مرگ و لذت بردن، قطعه شعری زیبا از این شاعر و حکیم بزرگ ایرانی تقدیم به حاضرین در نشست کرد.

طالبی‌متین رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص اهمیت و جایگاه شعر و ادبیات فارسی در جهان و به ویژه در قزاقستان گفت: شعر فارسی در همه جای دنیا شناخته شده است و این شهرت در قزاقستان هم خود را نشان می‌دهد. مردم قزاقستان نیز خوشحال هستند که به مدد ترجمه آثار مفاخر شعر و ادب ایران به زبان خود می‌توانند با جهان معنوی و زیبای شاعران بزرگ مشرق‌زمین و به ویژه ایران، حس هم‌نوایی و همگرایی پیدا کنند.

وی اظهار داشت: شاعران دوره کلاسیک قزاقستان با شعرای ایرانی آشنا بوده‌اند و از موضوع‌های آنها در آثار خود استفاده می‌کردند نظیر «آبای قونان بایف »که اولین بار شعرهای خود را به پیروی از شاعران ادبیات کلاسیک ایران سرود و از آنها الهام گرفت و خیام نیز از جمله شاعرانی است که بر ادبیات قزاقستان و اندیشه شاعران و روشنفکران این سرزمین تاثیر بسزایی داشته است و در بین مردم نیز جایگاه ویژه‌ای دارد به گونه‌ای که رباعیات او را حفظ می‌کنند و از خواندن آن لذت می‌برند.

در ادامه نشست، حمید نیرومند خوشنویس و استاد برجسته هنر خوشنویسی در ایران، که به تازگی رباعیات عمر خیام را به خط تحریر درآورده است، در وصف حکیم عمر خیام گفت: او از جمله شاعران بزرگ ایرانی در قرن 5 و 6 ه.ق است که با لقب حجت‌الحق شناخته می‌شود. او فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و حکیم عالی‌قدری است که اشعارش در غرب نیز مکتبی ایجاد نموده و بسیاری از مردم فرهنگ دوست جهان وی را می‌شناسند و در واقع شهرتش بیشتر وامدار رباعیات کوتاه و پرمحتوا و فلسفی اوست.

نیرومند ضمن بیان این مطلب که خیام را شاگرد ابوعلی سینا دانسته‌اند اما این شاگردی بیشتر جنبه معنوی داشته است، اشعار وی را بیانگر دیدگاه فلسفی او دانست که انسان را به قدرشناسی زندگی و پی بردن به ارزش حال تشویق می‌کند.

وی در پایان این نشست، از اثر جدید خود یعنی به تحریر درآورده شدن رباعیات عمر خیام پس از دو سال کار مداوم که مزین به پیش‌گفتار وزین و گرانسنگ دکتر میر جلال‌الدین کزازی دانشمند، ادیب و از چهره‌های ماندگار فرهنگ و ادب ایران شده است، رونمایی کرد.

بالضیا بیسنقالی، ایران‌شناس و مترجم زبان فارسی بر پایه مطالعات و پژوهش‌های انجام‌شده در قزاقستان، شرح مختصری را در خصوص تاثیر عمیق ادبیات فارسی و مفاخر شعر و ادب ایران بر ادبیات قزاقستان و آثار محققان قزاق ارائه داد.

در پایان، کلیپ زیبایی از زندگی‌نامه و آثار حکیم عمر خیام نمایش داده شد که بسیار نیز مورد توجه مخاطبان واقع شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.