اولین کتاب تاریخ ایران در زیمبابوه منتشر شد
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه با انتشار نخستین کتاب در زمینه تاریخ ایران، گامی دیگر در راستای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی به مخاطبان زیمبابوهای برداشت.

این اثر، سومین عنوان از مجموعه کتابهای منتشرشده (در دو سال اخیر) توسط رایزنی فرهنگی در حراره است و در ادامه تلاشهای مستمر رایزنی برای تأمین محتوای فرهنگی و آموزشی برای علاقهمندان بومی عرضه شده است.
این کتاب با عنوان «گزیده تاریخ ایران»، نوشته رضا شعبانی و ترجمه محمود فرخپی، به همت مشترک شرکت انتشارات فینیکس، مستقر در حراره، به چاپ رسیده است.
کتاب حاضر مروری جامع بر تحولات تاریخی ایران، از دوران باستان تا عصر معاصر و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ارائه میدهد و مخاطبان را با روند شکلگیری هویت تاریخی ملت ایران آشنا میسازد.
بهمنظور گسترش دانش عمومی درباره تاریخ ایران و تسهیل دسترسی به این منابع، با هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران، کتاب «گزیده تاریخ ایران» در دانشگاهها، کتابخانههای ملی، و مؤسسات دولتی زیمبابوه توزیع خواهد شد.
پیشتر نیز رایزنی فرهنگی، دو عنوان دیگر شامل «انقلاب اسلامی: مبانی و ویژگیها» با همکاری انتشارات ویور منتشر کرد و به بررسی بنیادهای فکری، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی ایران میپردازد.
همچنین، کتاب «خواهران آن سوی مرزها»، اثری مشترک درباره نقش زنان در ایران و زیمبابوه است که در سال گذشته با همکاری شبکه حمایت از نویسندگان زن آفریقا به چاپ رسید.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه با تأکید بر دیپلماسی فرهنگی و گسترش تعاملات میانفرهنگی، انتشار کتاب و فراهم آوردن منابع مکتوب را برای تعمیق روابط فرهنگی میان دو کشور در دستور کار قرار داده است.
هنر میتواند ابزاری مؤثر برای اتحاد ملتها باشد
حمید بختیار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه از آکادمی جوانان و مرکز هنر و صنایع دستی شاموا(SIYA) بازدید کرد. این آکادمی با هدف توانمندسازی جوانان ساکن در شهر شاموا، واقع در حدود ۷۰ کیلومتری شمال حراره، پایتخت زیمبابوه، فعالیت میکند.
مرکز SIYA به همت ولینگتون باکایمانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان محتوای زیمبابوه، تأسیس شده و با ارائه آموزشهایی در زمینههایی نظیر طراحی و فناوری پوشاک، موسیقی، مطالعات کامپیوتری و هنرهای تجسمی، جوانان را به مهارتهای مختلف مجهز میسازد. این مرکز برنامههای ویژهای برای توانمندسازی دختران اجرا میکند.
باکایمانی در سخنان خود، ضمن تشریح مسیر طیشده توسط آکادمی، بر نقش آن در فقرزدایی از طریق آموزش مهارتهای کاربردی تأکید کرد و گفت: فرهنگ هر ملت، سنگبنای هویت آن است و ما میکوشیم با احیای سنتهای بومی که تحت تأثیر تهاجم فرهنگی غرب قرار گرفتهاند، هویت خود را حفظ کنیم.
رایزن فرهنگی ایران نیز بر اهمیت حفظ فرهنگ بومی برای نسلهای آینده تأکید کرد و از تلاشهای آکادمی در زمینه توسعه مهارتهای بومی و ارتقای معیشت جوامع محلی تقدیر به عمل آورد.
بختیار خاطرنشان کرد که روابط فرهنگی میان ایران و زیمبابوه در حال گسترش است و آکادمی SIYA میتواند از این روابط، بهویژه در قالب برنامههای بورسیه تحصیلی و تبادلات فرهنگی بهرهمند شود.
وی همچنین با ماندینینیا، مدیر اجرایی شورای منطقه روستایی چامینوکا و مسئول محلی منطقه شاموا، دیدار کرد. بختیار در این دیدار بر توسعه تبادلات فرهنگی با این شهر تأکید کرد و افزود: شهرهایی کوچک مانند شاموا باید از ظرفیتهای نیروی انسانی خود برای توسعه کسب وکارهای بومی در حوزه فرهنگی بهرهبرداری کرده و همزمان فرهنگ بومی خود را حفظ کنند.
در نشست جداگانهای که در مجتمع دولتی شاموا برگزار شد، بختیار با کلور ماچکرا، هماهنگکننده منطقهای شاموا، نیز دیدار و گفتوگو کرد.
ماچکرا ضمن ابراز افتخار نسبت به میراث فرهنگی شاموا، خواستار همکاری جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد توسعه منطقه شد.
بختیار با اشاره به روابط دیرینه و مثبت ایران و زیمبابوه از سال ۱۹۷۹ تاکنون، از تدوین برنامهای جامع برای گسترش همکاریهای فرهنگی از جمله ارائه بورسیه تحصیلی به دانشجویان زیمبابوهای خبر داد.
وی همچنین هشدار داد که هژمونی غرب در تلاش است با ترویج محصولات خود در همه حوزه ها نظیر موسیقی، پوشاک و غذا، هویت فرهنگی ملتها را تضعیف کند و بر لزوم حفظ و حراست فرهنگ در برابر این روند تأکید کرد.
در پایان بازدید، بختیار از دانشجویان و مسئولان آکادمی SIYA خواست با حفظ هنرها و سنتهای بومی، در تقویت هویت فرهنگی خود بکوشند و افزود هنر میتواند ابزاری مؤثر برای اتحاد ملتها باشد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی