• 1404/02/13 - 09:26
  • 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

«روابط ایران و قزاقستان ریشه در قرن‌ها تعامل فرهنگی و تاریخی دارد»- رایزن فرهنگی ایران

به مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد تشکیل گروه شرق‌شناسی دانشگاه ملی اوراسیا، همایش بین‌المللی «کشورهای شرقی در چارچوب روابط بین‌المللی مدرن: مشکلات و الزامات جدید برای پژوهش» با حضور سفرا و نمایندگان فرهنگی از کشورهای ایران، ترکیه، چین، عراق، هند، ازبکستان و کره جنوبی و همچنین تعدادی از استادان و مقامات علمی قزاقستان در شهر آستانه برگزار شد.

علی اکبر طالبی‌متین رایزن فرهنگی کشورمان درباره جایگاه ایران در نظام بین‌الملل در دوره معاصر و به طور خاص ابعاد فرهنگی، تاریخی و انسانی روابط دوجانبه ایران و قزاقستان را شرح داد و از پیوندهای عمیق ایران با ملت‌های اوراسیا و سهم فعال آن در ایجاد روابط بر پایه احترام متقابل، تفاهم و گفت‌وگوی تمدن‌ها گفت.

رایزن فرهنگی کشورمان همچنین، شکل‌گیری روابط ایران با قزاقستان را نه فقط برپایه سازوکارهای دیپلماتیک و اقتصادی امروز، بلکه ریشه‌دار بودن آن در قرن‌ها تعامل فرهنگی و تاریخی دانست.

وی همجواری جغرافیایی، تعاملات مدنی و اشتراکات مذهبی و فلسفی را موجب شکل‌گیری ارتباطات پایدار میان دو کشور دانست و منتقد آن شد که با وجود چنین پیوند عمیقی اما بسیاری از جنبه‌های این اشتراکات در پژوهش‌های معاصر کمتر مورد توجه قرار گرفته شده است.

به باور طالبی‌متین از جمله زمینه‌های مهم نیازمند مطالعه، منابع آرشیوی، آثار معماری، فولکلور و ادبیات شفاهی است که نیازمند مطالعه‌ای ژرف‌تر است.

وی از نقش دانشگاه ملی اوراسیا در توسعه گفت‌وگوی علمی میان دو کشور سخن گفت و فعالیت‌های گروه‌های علمی مطالعات شرقی و تمرکز آن‌ها بر ایران‌شناسی را زمینه‌ساز پایداری همکاری‌های فرهنگی دانست و در همین رابطه مواردی از جمله توسعه پروژه‌های مشترک علمی، حمایت از پژوهشگران جوان، گسترش برنامه‌های آموزشی و فرهنگی، تقویت گفت‌وگو در حوزه شرق‌شناسی، ایران‌شناسی، عرب‌شناسی و ترک‌شناسی را در ارتقای سطح آگاهی علمی و تمدنی دو ملت تاثیرگذار خواند.

رایزن فرهنگی کشورمان بر ضرورت توجه ویژه نسبت به موضوعات مربوط به حافظه فرهنگی مشترک در چارچوب کنفرانس‌ها و انجمن‌های علمی تاکید و خاطرنشان کرد که برگزاری کاوش‌های باستان‌شناسی مشترک، ترجمه متون تاریخی و چاپ آثار علمی پژوهشگران ایرانی و قزاق می‌تواند به روابط انسانی و علمی عمیقی منجر شود.

وی چالش‌های جهانی امروز نظیر تغییرات اقلیمی، مهاجرت و بحران‌های فرهنگی و اخلاقی را مطرح کرد که نیازمند پاسخ‌های چندبعدی از سوی جامعه علمی جهانی است و بر نقش مهم دو کشور ایران و قزاقستان از نظر برخورداری از پشتوانه فرهنگی و تمدنی غنی تاکید کرد.

در همین رابطه، اقداماتی از جمله تشکیل شبکه‌های تحقیقاتی، برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی مشترک، انتشار مجلات علمی دوزبانه و حمایت از تبادل استاد و دانشجو را به عنوان برخی از راهکارهای مؤثر در این زمینه پیشنهاد کرد و گفت شایسته است که نقش سازمان‌هایی آکادمیکی نظیر دانشگاه ملی اوراسیا و انستیتوی مطالعات شرق‌شناسی قزاقستان در این مسیر برجسته شود، چرا که این نهادها می‌توانند به عنوان پل ارتباطی میان پژوهشگران ایرانی و قزاق ایفای نقش کنند.

طالبی‌متین، بار دیگر از دانشگاه ملی اوراسیا و گروه شرق‌شناسی آن برای دعوت و فراهم ساختن بستر این گفت‌وگوی علمی سپاسگزاری کرد و چنین ابتکاراتی را زمینه‌ساز درک عمیق‌تر، دوستی پایدارتر و صلحی گسترده‌تر در منطقه دانست.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.