• 1404/04/16 - 12:08
  • 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دانشجویان پارسی و هندی با فعالیت‌های فرهنگی ایران آشنا شدند

18 تن از دانشجویان دانشکده لیدی شری رام کالج وابسته به دانشگاه دهلی که عمدتا از پارسیان نخبه هند بودند و در دوره تابستانه «تقاطع فرهنگ‌ها: میراث پارسی و روایت‌های هندی مؤسسه پارزُر» شرکت کرده بودند، با فریدالدین فریدعصر، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، دیدار و از کتابخانه مرکزی و کافه کتاب رایزنی بازدید به عمل آوردند.

در ابتدای این دیدار، فریدعصر به معرفی رایزنی فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو و قدمت آن در هند پرداخت. وی همچنین، فعالیت‌های رایزنی را در دو حوزه آموزش زبان فارسی و ایران‌شناسی تشریح کرد و مطالبی درباره اهمیت تاریخی و تمدنی شاهنامه و نسخه‌های خطی موجود و روابط تاریخی و فرهنگی ایران و هند بیان داشت.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، شاهنامه را «تاریخ اساطیری مکتوب ایران» خواند و با بیان اینکه شاهنامه نه صرفا تاریخ پادشاهان که آیینه فرهنگ و تمدن ایران باستان و گویای سبک زندگی ایرانیان است، افزود: در نگاه ایرانیان، پادشاهان علاوه بر قدرت سیاسی، دارای «فره ایزدی» بودند که به آنها شایستگی الهی برای حکمرانی را اعطاء می‌کرد.

فریدعصر افزود: با مطالعه شاهنامه می‌توان دریافت که دریافت و درک ایرانیان باستان، از حاکم و شخص اول جامعه چیزی از جنس پیامبرپادشاه است به همین دلیل بر حکومت افرادی مانند ضحاک که فاقد فره ایزدی و غاصب تخت و تاج بود شوریدند. همچنین، او به زندگی‌نامه برخی پادشاهان اساطیری در شاهنامه که شباهت‌هایی با پیامبران مذکور در عهد عتیق و قرآن دارند، اشاره کرد.

وی تأکید کرد که هنر نگارگری ایرانی نیز در حاشیه کتابت آثار منظوم فارسی مانند شاهنامه رونق یافته است، زیرا پادشاهانی که سفارش استنساخ شاهکارهای زبان فارسی را می‌دادند به نسخه‌های مصور علاقه داشتند.

در این بازدید، چندین نسخه نفیس و خطی شاهنامه از آثار مرکز میکروفیلم نور و تعدادی از کتاب‌های ایران‌شناسی به نمایش گذاشته شد که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.

دانشجویان ضمن تورق مجلات مختلف ایران‌شناسی، از حضور در این مرکز فرهنگی کشورمان ابراز خرسندی کردند. پرسش‌هایی نیز درباره کلاس‌های آموزش زبان فارسی مطرح شد که به آنها پاسخ داده شد.

در پایان، دانشجویان از بخش‌های مختلف کتابخانه و کافه کتاب بازدید کرده، هدایایی دریافت کردند و مورد پذیرایی قرار گرفتند.

لیدی شری رام کالج برای زنان  وابسته به دانشگاه دهلی در سال 1956 توسط شری رام تاسیس شد. امروزه این کالج به عنوان یک مؤسسه برتر آموزش عالی برای زنان در هند شناخته می‌شود و یکی از بهترین مؤسسات آموزش علوم اجتماعی، علوم انسانی و تجارت است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.