logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/09/10 - 09:58
  • 44
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

فیلم «رخ دیوانه» در یونان نقد و بررسی شد

یازدهمین برنامه از مجموعه مروری بر سینمای ایران با همکاری رایزن فرهنگی ایران در یونان، با نقد و بررسی فیلم سینمایی «رخ دیوانه» به کارگردانی ابوالحسن داوودی (9 آذرماه) از طریق پلتفرم ایرانفلیکس و کانال «خریستینا و ایرانفلیکس» منتشر شد.

خانم خریستینا سوتیریو کارشناس برنامه ضمن معرفی مختصر این فیلم و کارگردان این اثر گفت: امروز قصد دارم درباره فیلم «رخ دیوانه» صحبت کنم. این فیلم محصول سال 2014، به کارگردانی ابوالحسن داوودی، اثری درام با پیام‌های اجتماعی عمیق است. داستان حول محور شخصیت پیروز می‌چرخد، یک جوان که عضو گروهی فیسبوکی برای حمایت از فرزندان خانواده‌های تک‌سرپرست است، به‌ویژه آن‌هایی که یکی از والدین خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: روایت فیلم با صدای پیروز به‌صورت گفتار روی تصویر (voice-over) انجام می‌شود که به داستان‌پردازی فیلم، رنگی احساسی و شخصی می‌بخشد. داستان زمانی وارد مسیر دراماتیک می‌شود که در یک شب، پنج نفر از جمله پیروز، دو مرد، یک زوج متأهل و دوست او به نام ماندانا در یک مکان تفریحی دور هم جمع می‌شوند. ماندانا که با اعتیاد به مواد مخدر دست‌وپنجه نرم می‌کند، تبدیل به محرک آغاز ماجراجویی غیرقابل پیش‌بینی گروه می‌شود. با پیشرفت شب، همه آن‌ها در ماشین ماندانا جمع می‌شوند، جایی که او آن‌ها را به سفری پر از تنش، افشاگری و آزمون‌های شخصی دعوت می‌کند.

سوتیریو ادامه داد: فیلم «رخ دیوانه» در سی و سومین جشنواره فیلم فجر درخشید و موفق به دریافت جوایز «بهترین فیلم» و «بهترین کارگردانی» شد و جایزه منتخب تماشاگران را نیز از آن خود کرد. این اثر، با روایت قوی و نمایش احساسی عمیق شخصیت‌ها، مخاطب را به تأمل در چالش‌های طبیعت انسانی و جامعه دعوت می‌کند.

سپس، کارشناس برنامه به معرفی زندگی حرفه‌ای کارگردان فیلم پرداخت و گفت: ابوالحسن داوودی، متولد ۱۹۵۵، پیش از ورود به عرصه کارگردانی، پنج سال به‌عنوان منتقد سینما فعالیت داشت. او علاوه بر کارگردانی، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و بنیان‌گذار یک استودیو سینمایی است. داوودی با ساخت فیلم‌های کمدی، از جمله فیلم موفق هزارپا، به شهرت رسید.

وی سپس در خصوص این فیلم سینمایی ایرانی اظهار داشت: رخ دیوانه فراتر از یک فیلم ماجرا جویانه است. این اثر در کنار جنبه‌های هیجانی، لحظاتی احساسی دارد و به موضوعات اجتماعی نیز می‌پردازد. داستان با یک شوخی و شرط‌بندی میان شخصیت های اصلی این فیلم آغاز می‌شود، اما به‌سرعت آن‌ها را در موقعیتی پیچیده و خطرناک گرفتار می‌کند. در این مسیر، شخصیت‌ها دیدگاهشان نسبت به زندگی تغییر می کند و درمی‌یابند که افراد و شرایط همیشه آن‌طور که به‌نظر می‌رسند نیستند. فیلم با روایتی سریع، موضوعاتی نظیر مواد مخدر، مهاجرت، و دشواری‌های زندگی مهاجران را مطرح می‌کند.

سوتیریو گفت: بازی بازیگران در این فیلم، قابل‌توجه است. شخصیت‌ها به لحاظ پیچیدگی روانی، ساختار چندان عمیقی ندارند، اما می‌توان گفت چالش‌برانگیزترین نقش در فیلم، شخصیت ماندانا است که توسط خانم طناز طباطبایی به‌خوبی ایفا می‌شود. ایشان یکی از بازیگران برجسته و از بهترین‌های نسل خود در سینمای ایران به شمار می‌روند.

کارشناس برنامه در نقد این فیلم گفت: فیلم با وجود جذابیت، به دلیل تلاش برای گنجاندن موضوعات متنوع، از محور اصلی خود فاصله گرفته است. حجم زیاد اطلاعات و سرعت بالای رویدادها، گاهی فرصت تأمل بر موضوعات را از مخاطب می‌گیرد و شاید این یکی از نقاط منفی فیلم است. نویسنده تلاش کرده با پرداختن به مسائل مختلف، داستان را پیش ببرد، اما در عمق‌بخشی به آن‌ها موفق نبوده است.

در ادامه برنامه، سوتیریو به تحلیل سکانس‌های مختلف فیلم پرداخت و دیدگاه خود را در خصوص دیالوگ‌ها و فضای داستانی ارائه کرد.

به منظور معرفی سینمای ایران به مخاطبان یونانی اولین شنبه هر ماه میلادی، یکی از فیلم‌های پخش شده در بستر ایرانفلیکس توسط خریستینا سوتیریو بازیگر سینما و تلویزیون یونان که در سریال فاخر سلمان فارسی نیز نقش آفرینی کرده است، مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

پس از آن به مدت یک ماه فیلم مورد نظر در دسترس عموم خواهد بود و مخاطبان یونانی دیدگاه خود را برای مجری برنامه ارسال خواهند کرد و در پایان ماه، به دیدگاه برتر جوایزی اهداء خواهد شد.

خریستینا سوتیریو دانش آموخته دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه آتن است که علاوه بر ایفای نقش در فیلم و سریال‌های یونانی، در چند پروژه بین‌المللی نیز حضور داشته است. وی همچنین، بیش از 3 سال است که در کلاس‌های زبان فارسی این نمایندگی شرکت می‌کند و عضو هیات مدیره انجمن دوستداران زبان و ادب فارسی است.

این برنامه با عنوان «ایرانفلیکس و خریستینا» در کانال اینترنتی با همین نام منتشر می‌شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved