• 1404/07/26 - 12:53
  • 33
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

«دیپلماسی علمی، روابط بین‌المللی را به شکل مؤثر تقویت می‌کند»- معاون وزیر امورخارجه کشورمان

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امورخارجه کشورمان در جریان سفر خود به شهر آستانه با ارلان سیدیکوف، رئیس دانشگاه ملی اوراسیای قزاقستان به نام لِو گومیلیُف، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در ادامه تلاش‌های مستمر برای تقویت همکاری‌های علمی و دانشگاهی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان، سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران، در سفر رسمی خود به قزاقستان با ارلان سیدیکوف رئیس دانشگاه ملی اوراسیای قزاقستان در شهر آستانه دیدار و گفت‌وگو کرد.

علی‌اکبر جوکار سفیر کشورمان به همراه مجید سوری سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در آستانه، معاون وزیر خارجه کشورمان را همراهی می‌کردند.

در این دیدار، دو طرف درباره وضعیت فعلی همکاری‌های علمی و آموزشی میان دانشگاه‌های دو کشور به تبادل نظر پرداختند و بر ضرورت گسترش و نهادینه‌سازی این روابط تأکید کردند.

همچنین، موضوعاتی از قبیل برگزاری همایش‌های علمی مشترک، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی میان‌دانشگاهی، تبادل استاد و دانشجو و توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های روابط بین‌الملل، مطالعات منطقه‌ای و آموزش زبان فارسی مورد بررسی قرار گرفت.

خطیب‌زاده در سخنان خود با اشاره به پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق میان ملت‌های ایران و قزاقستان، یادآور شد که این روابط ریشه در اعماق تاریخ و در دوران جاده ابریشم بزرگ دارد؛ زمانی که مبادله اندیشه‌ها، کالاها و ارزش‌های فرهنگی میان تمدن‌ها به شکلی گسترده جریان داشت.

وی دانشگاه‌ها را بستری مؤثر برای گفت‌وگو و تعامل فکری و فرهنگی دانست و تأکید کرد که مراکز علمی نقش مهمی در گسترش تفاهم و همگرایی میان ملت‌ها ایفا می‌کنند.

نقش محوری تمدن ایران در تاریخ فرهنگ و علم جهان

معاون وزیر امورخارجه همچنین، آمادگی مراکز علمی و دانشگاه‌های ایران را برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با دانشگاه ملی اوراسیای قزاقستان اعلام کرد و خاطرنشان ساخت که دیپلماسی علمی یکی از مؤثرترین ابزارهای تقویت روابط بین کشورهاست.

وی ابراز امیدواری کرد که امضای تفاهم‌نامه‌های جدید همکاری میان دانشگاه‌های ایران و قزاقستان بتواند زمینه‌ساز گسترش روابط علمی، تحقیقاتی و فرهنگی دو کشور شود و فرصت‌های تازه‌ای را برای استادان و دانشجویان فراهم آورد.

خطیب‌زاده در جمع دانشجویان دانشکده روابط بین‌الملل دانشگاه ملی اوراسیا سخنرانی کرد. سخنان وی با استقبال گسترده دانشجویان روبه‌رو شد که در آن به موضوعات متنوعی از جمله جایگاه ایران در عرصه سیاست خارجی و نقش آن در نظم نوین جهانی پرداخته شد.

معاون وزیر امورخارجه تأکید کرد که ایران یکی از کهن‌ترین تمدن‌های زنده جهان است که میراث فرهنگی غنی آن، شامل دوره‌های اسلامی و پیش از اسلام، نقش مهمی در شکل‌گیری فرهنگ و علم جهانی داشته است.

وی افزود که ایران تنها یک کشور اسلامی نیست، بلکه سرزمینی است که در طول هزاران سال، فلسفه، هنر و علم در آن شکوفا شده و تأثیر عمیقی بر تمدن بشری گذاشته است.

خطیب‌زاده در ادامه به مسئله کلیشه‌ها و برداشت‌های نادرست درباره ایران پرداخت و خاطرنشان کرد که بخش زیادی از این تصورات نتیجه تبلیغات یک‌جانبه ی رسانه‌های غربی است.

وی تأکید کرد که جوانان امروز باید فراتر از این نگاه‌های سطحی، با واقعیت فرهنگی، علمی و انسانی ایران آشنا شوند.

معاون وزیر امورخارجه با اشاره به سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت گفت‌وگو، چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی متعادل در نظم جدید بین‌المللی تأکید داشت.

وی با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامس ایران و جمهوری قزاقستان اظهار داشت که دو کشور نه‌تنها همسایه و دارای ریشه‌های تاریخی و فرهنگی مشترک‌اند، بلکه منافع اقتصادی و علمی مشترکی نیز دارند.

خطیب‌زاده توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های آموزش، علم و فناوری را از ضروریات آینده روابط ایران و قزاقستان دانست و جوانان دو کشور را به ایفای نقش فعال در این مسیر فراخواند.

در پایان این دیدار، دو طرف آمادگی خود را برای تداوم همکاری‌های علمی، آموزشی و فرهنگی اعلام کردند و توافق نمودند که نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها، مدارس تابستانی و برنامه‌های مشترک میان مراکز علمی و دانشگاهی دو کشور در دستور کار قرار گیرد.

این دیدار بار دیگر نشان داد که دیپلماسی علمی و فرهنگی می‌تواند پلی برای نزدیکی ملت‌ها باشد و زمینه‌ساز درک متقابل و تحکیم دوستی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.