سفر روسیه؛ ایمانیپور: تمدن نوین اسلامی اتحادگونه و مروج ارزشهای اسلامی است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که جهت شرکت در چهاردهمین اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی در قازان مرکز جمهوری تاتارستان به روسیه سفر کرده است، با کامل حضرت سمیعولین مفتی تاتارستان دیدار و گفتوگو کرد.

حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور در این نشست رویکرد اسلام اعتدالی و خردگرا در این جمهوری و در روسیه را یکی از علل سهم ویژه این کشور در همکاری با کشورهای اسلامی و جهان اسلام دانست. وی در این رابطه گفت: قازان خوشبختانه موقعیت خوبی در جهان اسلام پیدا کرده و امروز چهره شناخته شدهای محسوب شده و از آن به عنوان شهری که همزیستی مسالمتآمیز ادیان را تجربه میکند یاد میشود.
وی ادامه داد: مدرسه محمدیه و ابسته به اداره دینی، 140 سال قدمت دارد و 1280 طلبه در آنجا تحصیل میکنند همچنین انتستیو اسلامی و یک دانشگاه اسلامی در تاتارستان به تربیت دانشجویان اهتمام دارند و آکادمی دینی بولغار که ویژه تحصیلات تکمیلی تا دکتراست و البته سه مرکز تحفیظ قرآن کریم که حافظان و قاریان را تربیت میکنند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن برشمردن برخی ظرفیتهای دانشگاهها و امکان ادامه تحصیل دانشجویان سایر کشورها، اظهار داشت: چنانچه آمادگی داشته باشید ما میتوانیم زمینه همکاری دانشگاه تاتارستان را با برخی دانشگاههای ایران بویژه در قم برقرار کنیم.
وی ادامه داد: در دانشگاههای ایران علاوه بر علوم مختلف، درباره مسایل مهمی نظیر اخلاق زیستی و حقوق بشر پژوهشهایی صورت گرفته است و راجع به مسایل مبتلا به جهان همچنین تمدن نوین اسلامی فعالیت میکنیم بدین معناکه تمدن نوین باید دارای چه ویژگیهایی باشد نظرش راجع به حقوق بشر چیست راجع به سبک زندگی و نظام حاکم جهانی که به زودی از بین میرود ما چه جایگزینی برای آن باید داشته باشیم.
ایمانیپور همچنین گفت: تمدن نوین اسلامی تمدنی اتحادگونه و مروج ارزشهای اسلامی است و این تمدن نوین تنها تمدن مسلمانان نیست بلکه تمدنی است که از آموزههای اسلامی در آن استفاده میشود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: ما باید برای نقش مسلمانان در آینده جهان فکر کنیم، غربیها تلاش کردند ما را مشغول خودمان کنند درحالیکه باید متوجه آینده باشیم.
وی تأکید کرد: ما در فکر این هستیم که نوعی از تربیت تمدنی را ارائه کنیم. یعنی کسانی در آن رشد کنند که به حکمرانی در آینده بیاندیشند و در این کار با هشت کشور در مناطق مختلف جهان همکاری میکنیم و پیشرفتهای خوبی راجع به مطالعات تمدنی حاصل شده است و بین ایران و روسیه اکنون زمینههای خوبی برای همکاری وجود دارد.
مفتی تاتارستان نیز در ادامه این نشست درباره مواریث معنوی مسلمانان تاتار، آموزش اسلامی در تاتارستان و ظرفیتهای اداره دینی مسلمانان این جمهوری توضیحاتی ارائه داد و در این باره گفت: ما علاوه بر مدارس علمی اسلامی وابسته به مساجد، دارای یک شبکه تلویزیونی به نام «حضور» و رادیو «اذان» هستیم و هشت مدرسه حرفهای و تخصصی داریم که فارغالتحصیلان آن امامان و مبلغان هستند.
مفتی سمیعولین همچنین عنوان کرد: هرچه که برای جامعه مسلمانان و جوانان ما مفید است آماده همکاری و گفتگو هستیم چراکه اکنون قازان شرایط ویژهای پیدا کرده و باید برای جوانان مسلمان به فرصتها فکر کنیم. وی افزود: ما آماده شنیدن پیشنهادات شما هستیم و روی آن کار خواهیم کرد.
اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی همزمان با اجلاس روسیه و جهان اسلام موسوم به «کازان فروم» در قازان مرکز جمهوری تاتارستان، پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت برگزار شد. حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این سفر علاوه بر سخنرانی در اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی با برخی از شخصیتهای فرهنگی و دینی روسیه دیدار کرد و در ارتباط با موضوعات مبتلابه جامعه جهانی، تمدن نوین اسلامی، جهان چندقطبی آینده و مسئله فلسطین به گفتوگو پرداخت.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی