آثار هنری مشترک ایران و صربستان به نمایش گذاشته شد
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و با همکاری اداره کل همکاریها و تنظیمگری صادرات فرهنگی، موزه تاریخ صربستان و انجمن صربی دوستداران ایران سمینار و نمایشگاه «میراث فرهنگی ایران و صربستان» کار خود را آغاز کرد.

در مراسم افتتاحیه نمایشگاه که با حضور مسئولان فرهنگی استادان و علاقهمندان به هنر برگزار شد، خانم دوشیکا بوئیچ مدیر موزه تاریخ، گفت: همکاری بین فرهنگهای مختلف مهم است و این نمایشگاه فرصتی بزرگ برای آشنایی با هنر اصیل ایرانی است
امیر پورپزشک رایزن فرهنگی کشورمان نیز، موزه تاریخ، وزارت فرهنگ جمهوری صربستان و انجمن صربی دوستداران ایران گفت: ما همواره قدردان حمایتها و همکاری وزارت فرهنگ و نهادهای فرهنگی جمهوری صربستان در شهرهای مختلف در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری هستیم و آن را فراموش نمیکنیم.
وی افزود: میراث فرهنگی ایران و صربستان حاوی گنجینههای عظیم، غنی، ارزشمند و منحصر به فرد است که وسعت آن تمامی حوزه های فرهنگی و تمدنی و عمق آن کل تاریخ کهن دو کشور را در بر میگیرد و این نمایشگاه نماد و نمایشی از دوستی و پیوند میان دو ملت با فرهنگ و تمدن است.
در سمینار میراث فرهنگی ایران و صربستان، فضل الله افشار، الیور تومیچ و دراگان چالویچ تاریخچه، ویژگیهای هنر ایرانی و نقش هنر ایرانی در توسعه هنر اسلامی و جهانی را مورد بررسی قرار دادند.
افشار با بیان تاریخچه نقاشی و نگارگری ایرانی و نام آوران این عرصه اظهار داشت: نگارگری یکی از هنرهای شاخص ایرانی است که قدمتی دیرینه دارد. آنچه که بر صفحه نقش میبندد، نقاشی نیست بلکه حاصل ارتباط قلبی هنرمند با معشوق خود (خداوند) است. هنری اصیل است که رابطه عمیق با فرهنگ و باورهای مردم ایران زمین را دارد.
وی ابراز کرد: نگار در ادبیات عرفانی معنای متفاوتی دارد. در هنر نگارگری، خداوند نگار حقیقی است. همه نگاهها به اوست و او نیز در صورتهای مختلف جلوه گر میشود.
اولیور تومیچ استاد هنر در سخنان خود اظهار داشت: این نمایشگاه فرصتی نادر برای معرفی خلاقیت معاصر ایرانی به مردم صربستان است.
دراگان چالویچ استاد هنرهای شرقی نیز در سخنانش، گفت: دنیای هنر اسلامی جهانی است پر از آموزهها – گاهی پنهان و نیازمند تأمل، گاه مستقیم و آشکار و این نمایشگاه، بازتابی است از همان پیام گذشته و گامی در مسیر شناخت بیشتر و در نتیجه رشد معنوی ما.
در این مراسم، گروه کُر موسیقی مردمی صربستان «گلدانیس» دو قطعه ایرانی و صربی را اجرا کردند و کودکان و نوجوانان صرب که آثارشان در مسابقه «از نوروز بگو» برگزیده شده بود، معرفی و لوح تقدیر و هدایای خود را دریافت کردند.
در ادامه، نمایشگاه آثار هنری مشترک ایران و صربستان افتتاح و مورد بازدید شرکت کنندگان قرار گرفت. در این نمایشگاه 15 اثر نگارگری استاد فضل الله افشار و چهار اثر معرق چوبی هنرمند ایرانی خانم معصومه یعقوبی در کنار آثار منتخب چند تن از هنرمندان صرب به مدت ده روز در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی