نوزدهمین جشن فارغ التحصیلی دانشگاه کامپالا

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز پنجشنبه مورخ 02/04/1401 نوزدهمین جشن فارغ التحصیلی دانشگاه کامپالا برای حدود 2200 دانشجوی فارغ التحصیل این دانشگاه برگزار شد. در برگزاری این مراسم که بیش از ده هزار نفر از مسئولین دولتی از جمله وزیر زمین و مسکن کابینه، مهمانان خارجی، اساتید دانشگاه های مختلف، دانشجویان، والدین آنها و اصحاب رسانه حضور داشتند، مراسم به طور زنده از دو تلویزیون اوگاندا؛ (Salam TV) و (Bukedde TV) پخش می گردید.
پروفسور بدرو دونگو کاتریگا؛ معاون دانشگاه کامپالا طی سخنانی اشاره نمود که دانشگاه کامپالا در 23 مارس 2016 با 5 شعبه در شهرهای جینجا، ماساکا، لوورو و کامپالا (دو شعبه: گابا و موتوندو) آغاز به کار نمود. وی ادامه داد: امروز جشن فارغ التحصیلی 2200 دانشجوی این دانشگاه است که 41٪ از آنها دختر می باشند. فارغ التحصیلان پسر نیز 1419 نفر هستند که در میان آنها 23 دانشجوی نیجریه ای، 129 دانشجوی سودان جنوبی، 18 دانشجوی رواندایی و 1 دانشجوی مالاویایی وجود دارند.
ایشان از دولت اوگاندا به خاطر اعطای وام بدون بهره به دانشجویان فارغ التحصیل رشته ICT و نیز 453 دانش آموز رشته علوم و فناوری تشکر نمود. وی از دولت درخواست کرد که برای دسترسی بیشتر دانشجویان به آموزش و ایجاد منابع انسانی و سرمایه، تعداد این وام ها را افزایش دهد. همچنین ایشان از مسئولین مربوطه درخواست نمود تا در آینده و پس از ورود این دانشجویان به بازار کار، از طریق ایجاد زیرساخت های پیشرفته علم و فناوری، از دانشجویان حمایت کنند تا فضای کار برای دانشمندان آینده و کارشناسان خبره فناوری، افزایش یابد. ایشان در ادامه سخنان خود اشاره نمود که 80% از تیم ملی نتبال بانوان، تحت اختیار دانشجویان دانشگاه کامپالا می باشد. او به فارغ التحصیلان دانشگاه توصیه نمود که همیشه با شور و نشاط باشند و به پیشرفت کشور خود کمک کنند. وی از آنها خواست که هیچ وقت افرادی که در موفقیت تحصیلی آنها نقش داشته اند را فراموش نکرده و همیشه برای آنها دعا کنند.
سخنران بعدی مراسم پروفسور جورج موندو کاگونیر ضمن تقدیر و تشکر از همه مهمانانی که در این مراسم شرکت کرده بودند، گفت: قاره آفریقا بسیار بابرکت است، اما متأسفانه هم اکنون فقیرترین قاره جهان محسوب می شود. پایین ترین نرخ امید به زندگی هنوز در آفریقاست و همه این مشکلات به دلیل کمبود علم و دانش است. دقیقاً به همین دلیل است که به پروفسور بدرو دونگو کاتریگا به خاطر به خطر انداختن منابع خود و سرمایه گذاری در آموزش عالی تبریک می گویم، چون ایشان با فعالیت های خود در حال توسعه علم و دانش در مروارید آفریقا (اوگاندا) می باشد.
وی ادامه داد: بحث های زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه آیا دانشگاه ها دانش مرتبط با نیاز بازار کار را ارائه می دهند یا خیر؟ در این خصوص باید گفت که دانشگاه ها فقط ارائه دانش می کنند و در ادامه راه، این مسئولین مربوطه هستند که باید زیرساخت های لازم را برای اشتغال زایی، بروز خلاقیت و عملیاتی کردن مهارت های دانشجویان، ایجاد نمایند. وی ضمن تقدیر و تشکر از دولت به دلیل حمایت از دانشگاه و دانشجویان و فراهم نمودن محیط مساعد برای فراگیری علم و دانش، از دولت درخواست نمود تا برای ایجاد زیرساخت های علم و فناوری، با نهادهای خصوصی همکاری نماید.