• 1401/08/07 - 08:02
  • 738
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

آغاز اولین دوره آموزش خط نستعلیق در دانشگاه تشرین

به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه، اولین دوره آموزش خط نستعلیق با حضور دانشجویان و فارسی‌آموزان دانشگاه تشرین آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه اولین دوره آموزش خط نستعلیق را در دانشگاه تشرین برگزار کرد تا با معرفی یکی از نمادهای برجسته هنری ایران، امکان یادگیری این هنر زیبا و اصیل ایرانی اسلامی برای دانشجویان مشتاق و فارسی‌آموزان علاقه‌مند دوره‌های آموزشی «اتاق ایران» در دانشگاه تشرین مهیا شود.

در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی که در اتاق ایران مؤسسه‌ عالی زبان‌های خارجی دانشگاه تشرین برگزار شد، جمانه هدیوه، رئیس مؤسسه‌ عالی زبان‌های خارجی، مسئولین حزب بعث دانشگاه، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه، مدرسین زبان فارسی و «ایاد ناصر» استاد خطاط سوری و دانشجویان علاقه‌مند حضور داشتند.

علیرضا فدوی، مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاذقیه با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و هنری در اتاق ایران، برگزاری دوره‌های آموزش خط نستعلیق را پاسخی به اشتیاق فارسی‌آموزان و سایر علاقه‌مندان به این هنر زیبای ایرانی اسلامی دانست.

وی ادامه داد: خط نستعلیق به درستی عروس خطوط اسلامی ایرانی لقب یافته است زیرا از همه شرایط زیبایی برخوردار است. از جمله اعتدال، موزونی، تناسب، استواری، حسن ترکیب و هماهنگی ذوق و سلیقه. سهولت و سرعت نگارش و نیز آسانی قرائت کلمات و سطور در این خط دلپذیر، عاملی است که مزید بر زیبایی منظر، باعث رواج آن در سراسر عالم اسلامی شده است.

رئیس مؤسسه‌ عالی زبان‌های خارجی دانشگاه تشرین و دبیر شاخه سوم حزب بعث دانشگاه نیز در سخنانی، بر ضرورت گسترش چنین فعالیت‌هایی جهت آشنایی بیش از پیش ملت سوریه با فرهنگ و هنر متعالی ایران تأکید کردند.

ایاد ناصر، استاد دانشگاه تشرین در رشته معماری و هنرمند خطاط به نام سوری به توصیف گوشه‌ای از ویژگی‌های خط نستعلیق پرداخت و گفت: این خط از خطوط عربی نسخ و تعلیق تشکیل شده و در کشورهای عربی نیز شناخته شده است و آن را به «الخط الفارسی» می‌شناسند.

وی افزود: این خط یکی از افتخارات هنری و فرهنگی ایران محسوب می‌شود و به دلیل موزونی، ترکیب و منظر زیبا و به ویژه تناسبی که دارد به «عروس خط‌ها» شناخته می‌شود.

انتهای پیام/

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.