حوزههای علمیه باید زبان جهان اندیشی را بیاموزند
نشست ترویجی چیستی و چگونگی تولید و توزیع علوم انسانی اسلامی در عرصه جهانی در اصفهان برگزار شد.

حجت الاسلام محسن الویری رئیس کمیته تاریخ، سیره و تمدن پژوهی جایزه جهانی شهید صدر در این نشست گفت: تحول مهم بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ورود بانوان به عرصه حوزه و طلبگی است. اکنون بانوان در حوزه پژوهش، تحقیق و مسائل علمی رسمیت یافتهاند بنابراین مسائل بانوان را جز بانوان نمیتوانند به درستی درک کنند.
وی افزود: در سطح حوزه تحقیقات زیادی انجام شده اما تاکنون تبدیل به نظریه نشده است. حوزه علمیه خواهران میتواند به عنوان مولد نظریههای مهم اسلامی ایفای نقش کند.
رئیس کمیته تاریخ، سیره و تمدن پژوهی جایزه جهانی شهید صدر تاکید کرد: هدف اصلی جایزه جهانی شهید صدر حفظ جایگاه پژوهشی اسلام در جهان است و حوزه میتواند نظریات مهمی را به جهان عرضه کند لیکن حوزه تاکنون در سطح جهان به درستی شنیده نشده است و این جایزه راهی برای تولید و انتقال فکر و اندیشه حوزه در سطح جهان است و وظیفه است که همه طلاب حوزوی در این امر مشارکت داشته باشد.
الویری، رئیس کمیته تاریخ، سیره و تمدن پژوهی اظهار داشت: مخاطبان ما بر اساس حدیث امام رضا(ع) هستند و با انقلاب شکوهمند اسلامی حضرت امام، معارف شیعی باید به سطح جهان معرفی شود که اگر نشود مرجعیت و مصدریت آن جای دیگری خواهد بود.
حجت الاسلام یحیی جهانگیری دبیر جایزه جهانی صدر هم در این نشست، اظهار داشت: باید طلاب و فضلای حوزههای علمیه در سکوهای جهانی حضور داشته باشند اگر ما حضور نداشته باشیم، شیعه را دیگران بر اساس بینش خود روایت خواهند کرد.
وی به معرفی کمیتههای مربوطه جایزه جهانی صدر و تلاشهای صورت گرفته تاکنون جهت ایجاد این جایزه، پرداخت و افزود: این جایزه سکویی است که نظریات جدید خود را به دنیا ارائه کرده است و باید مطالب حوزه را به سمع و نظر دنیا برسانید.
جهانگیری تصریح کرد در فضای جهانی امروز باید حوزه فکر نو ارائه کند و رمز بقای علوم اسلامی و حوزه در دنیای جدیده پژوهشهای جدید و ارائه نظریات جدید است.
وی ادامه داد: مطالب اسلامی حوزه لازم است در سطح جهان شنیده شود و به لسان قوم حرف زدن امتیاز محسوب میشود. جایزه قصدش فرهنگ سازی است و فقط جایزه دادن نیست، آموزههای وحیانی ما را به انجام پژوهشهای عمیق دینی توصیه کرده است.
دبیر جایزه جهانی شهید صدر عنوان کرد: این جایزه گامی ستودنی برای پیشرفت در مسیر پژوهش و تحقیق در علوم اسلامی – انسانی است.
جهانگیری هم در سخنان خود، گفت: حوزههای علمیه باید زبان جهان اندیشی را بیاموزند و علوم اسلامی را با این زبان به جهان عرضه کنند. اگر علوم اسلامی - انسانی را صادر نکنیم آنها به شیوه و روش خود مطالب را در سطح جهان ارائه خواهند کرد.
وی افزود: جایزه جهانی شهید صدر میخواهد زمینهای را برای حضور اندیشمندان حوزوی در سطح جهان فراهم کند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی