ایران و قزاقستان روابط همسایگی را از طریق فعالیتهای فرهنگی گسترش میدهند
علی اکبر طالبیمتین رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان به همراه حجتالاسلام سید مصطفی حسینینیشابوری رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اسماعیل سیتبیکوف، دستیار ارشد مفتی اعظم اداره دینی مسلمانان قزاقستان دیدار و گفتوگو کردند.

اسماعیل سیتبکوف در سخنانی، جمهوری اسلامی ایران را کشوری بزرگ با تمدنی عظیم توصیف کرده و از آمادگی کامل اداره دینی مسلمانان قزاقستان برای ادامه همکاریهای دوجانبه با رایزنی فرهنگی ایران خبر داد.
طالبیمتین نیز با ابراز خرسندی از روند رو به رشد روابط فرهنگی و دینی میان دو کشور در سالهای اخیر، بر اهمیت روابط همسایگی و سطح بالای تبادلات میان ایران و قزاقستان در حوزههای مختلف تأکید کرد.
وی با اشاره به رویدادهای اخیر از جمله سفر نوروزبای حاجی تاغاناولی، مفتی اعظم و رئیس اداره دینی مسلمانان قزاقستان به ایران برای حضور در اجلاس منطقهای وحدت اسلامی و سفر اسماعیل سیتبیکوف به ایران و شرکت در سیوهشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که در شهریورماه سال ۱۴۰۳ برگزار شد، از رشد و توسعه مناسبات دینی و معنوی دو کشور گفت.
در ادامه این نشست، حسینینیشابوری آمادگی این مرکز را برای همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف قرآنی و دینی اعلام کرد.
وی ضمن معرفی ساختار و مأموریت این مرکز، هدف اصلی آن را گسترش دیپلماسی قرآنی و دینی عنوان کرده و بر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن کریم تأکید کرد.
حسینینیشابوری اظهار داشت که در این مرکز قاریانی با سطح بینالمللی فعالیت میکنند و در مواردی حتی، قاریان سایر کشورها نیز پیرو سبک آنها هستند.
وی همچنین، اشاره کرد که در حال حاضر، بیش از ۱۱۰۰۰ دارالقرآن در سراسر جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت هستند و در چهار حوزه عمده از جمله آموزش روخوانی و صحیحخوانی قرآن کریم، تربیت حافظان قرآن، کتابت و تزیین مصحف شریف و همچنین خلق داستانها و حماسههای قرآنی با هدف عرضه عمومی و نشر معارف نورانی قرآن کریم، مشغول فعالیت هستند.
رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ مشارکت قزاقستان در تشکیل پارلمان قرآنی کشورهای مسلمان را پیشنهاد داد و افزود: تاکنون بیش از 20 کشور مسلمان آمادگی خود را مبنی بر حضور و عضویت در پارلمان قرآنی کشورهای مسلمان اعلام کردهاند.
نشست رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ با استادان و دانشجویان دانشگاه ملی اوراسیا قزاقستان
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان و با همکاری دانشکده علوم اجتماعی و خبرنگاری دانشگاه ملی اوراسیا، نشست پرسشوپاسخ با حضور حجتالاسلام سید مصطفی حسینینیشابوری رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و استادان و دانشجویان دکتری گروه فلسفه دانشکده علوم اجتماعی و خبرنگاری دانشگاه ملی اوراسیا آستانه قزاقستان در این دانشکده برگزار شد.
هدف از برگزاری این نشست که با حضور سیمباف شاکیروف رئیس و جمعی از استادان و دانشجویان دکتری و ارشد گروه فلسفه دانشکده صورت گرفت، بیان مقدماتی در ارتباط با فلسفه شرق و به ویژه فلسفه ایرانی و پاسخگویی به پرسشهای شرکتکنندگان بود.
حسینینیشابوری سخنان خود را در چند بخش طبقهبندی و بیان کرد. وی ابتدا با طرح مساله عقلانیت و پرسش این سؤال که آیا عقلانیت محدود به انسان است یا موجودات دیگر نیز از آن برخوردارند، آغاز کرد و تعاریف مختلف از آن را از منظر دیدگاههای مختلف مثال زد.
وی همچنین، به موضوع فلسفه اشراقی و ایرانی اشاره کرد و گفت: کسی که به ما عقل داده، دین را هم داده است و این هر دو، موهبتِ یک منبع هستند. او خداست، کسی که خودش را حکیم یعنی صاحب حکمت و عقلانیت کامل معرفی کرده است.
حسینینیشابوری در ادامه برنامههای سفر خود به قزاقستان با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان با سیمبات شاکیروف رئیس و اسلان عظیمخان اولی معاون گروه فلسفه دانشکده علوم اجتماعی و خبرنگاری دانشگاه ملی اوراسیا شهر آستانه دیدار و در ارتباط با توسعه همکاریهای علمی دانشگاهی گفتوگو کرد.
رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز گفت: یکی از راههای افزایش تعاملات و دوستیها، سخن گفتن در حوزههای دانشگاهی و نخبگانی بین افرادی است که جایگاه معلمی دارند.
وی در ادامه گفت: به نظر میرسد یکی از بهترین موضوعات برای به هم نزدیک شدن، نگاه کردن به هستی، موجودات، انسان و مسائل فلسفی است. در ایران و کشورهای دیگر بسیار شاهد آن بودم که یکی از مهمترین دغدغههای دانشجویان تفسیر و فلسفه حقیقت و تشخیص مسیر درست بین دانستن حقیقت و غیر حقیقت است. یکی دیگر از سولات مهم آنها سرانجام انسان است که قرار است به کجا منتهی بشود و سوالات بسیار دیگر.
حسینینیشابوری پیشنهاد کرد تا امر راهنمایی رسالههای دانشجویی توسط استادان ایرانی تبدیل به یک رویه پایدار باشد تا هر زمانی که در حوزه فلسفه بوعلی یا سهروردی یا دیگر فیلسوفان ایرانی و تمدن ایرانی در مقاطع ارشد و دکتری، نیاز به استاد بود، ما بتوانیم استاد ایرانی تامین و معرفی کنیم.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی