ایران آمادگی دارد در زیباسازی شهری با افغانستان همکاری داشته باشد
سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و سرپرست وابستگی فرهنگی سرکنسولگری کشورمان در شهر مزار شریف با حضور در شهرداری مزار شریف، با مولوی عبدالرحمان همت شهردار این شهر، دیدار و گفتوگو کرد.

مولوی همت با اشاره به پیوند عمیق برادری و همسایگی ملت افغانستان و ایران و تأکید بر تحکیم این دوستی افزود: در شرایطی که جامعه افغانستان نیازمند دریافت همکاری در عرصههای گوناگون اقتصادی، فکری، فرهنگی و ... است، جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ نگاه سیاسی، با حس همدلی و برادری، برای اشتراک گذاری ظرفیتهای خود با نگاه ایمانی و اسلامی در افغانستان حضور داشته و دارد و ما از این جهت سپاسگزار حضور پیوسته ایران در کنار مردم افغانستان هستیم.
رایزن فرهنگی کشورمان نیز، از تأکید جمهوری اسلامی ایران برای استمرار کمکها در راستای آبادانی، توسعه و شکوفایی افغانستان و اشتراک گذاری تجربهها و دانش در حوزه توسعه شهری خبر داد و خاطرنشان کرد: ایران آمادگی دارد در حوزه زیبا سازی شهری بر اساس معماری اسلامی، مدیریت شهری، برگزاری نمایشگاههای شهری و سایر خدمات فرهنگی، با جامعه افغانستان همکاری همه جانبه داشته باشد.
سرپرست وابستگی فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر مزار شریف به نقش شهرداریها در توسعه فرهنگی اشاره کرده و افزود: شهرداریها باتوجه به امکانات و ظرفیتهایی که دارند، میتوانند در رشد و شکوفایی فرهنگ و اندیشه جامعه مؤثر باشند.
وی اذعان کرد: وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر مزار شریف میتواند در کنار ریاست اطلاعات و فرهنگ و شهرداری این شهر، در حوزه موضوعات فرهنگی، متناسب با ظرفیتهای موجود، نقش آفرین باشد.
رایزن فرهنگی کشورمان به اهمیت ورزش و سلامت جسمی در تقویت سلامت روحی جامعه اشاره کرد و با یادآوری پروژه ساخت مجتمع ورزشی امام خمینی(ره) و اهدای آن در سالهای گذشته به جامعه افغانستان توسط جمهوری اسلامی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران به منظور تقویت سلامت روحی و جسمی جامعه افغانستان این ورزشگاه را در بلخ ساخته و به افغانستان هدیه کرده؛ اما متأسفانه در جریان تحولات افغانستان، ساختمان این مجتمع ورزشی آسیب دیده و نیاز به بازسازی مجدد دارد.
وی تصریح کرد: ما مصمم هستیم با هماهنگی شهرداری مزار شریف اداره تربیت بدنی بلخ؛ بر اساس یک تفاهنامه مشترک، مجددا این ورزشگاه را بازسازی کنیم تا همچنان در توسعه شهری افغانستان و تقویت سلامت جسمی این جامعه سهیم باشیم.
مولوی عبدالرحمان همت ضمن تقدیر از حُسن نیت جمهوری اسلامی ایران، همکاری شهرداری بلخ را در این زمینه اعلام و موافقت خود را برای امضای یک تفاهم نامه مشترک اعلام کرد.
بازدید سفیر و رایزن فرهنگی ایران از مرکز تئاتر کابل
علیرضا بیکدلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل و سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی کشورمان از مرکز تئاتر کابل بازدید و با رؤسای اداره ملی تئاتر افغانستان، رئیس افغان فیلم و رئیس گفتمان مردمی وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی افغانستان، گفتوگو کردند.
بیکدلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، حوزه فرهنگ را بخش مهمی از بستر روابط ایران و افغانستان دانست و با تأکید بر اینکه اگر این حوزه درک نشود؛ توسعه در دیگر حوزهها نیز نمیتواند پایدار و باثبات باشد، افزود: انجام فعالیتهای گوناگون در عرصههای فرهنگی مانند رسانه، تئاتر و فیلم میتواند بازگشودن سطح وسیعی از همکاریهای مشترک بین ایران و افغانستان را در تمام حوزهها، به دنبال داشته باشد.
حسینی رایزن فرهنگی کشورمان نیز ضمن برشمردن ظرفیتهای ایران در عرصه هنرهای نمایشی، به حضور مستمر این کشور در جشنوارههای تئاتر در سراسر جهان، اشاره کرد و تأکید کرد: "ایران پس از انقلاب اسلامی و طی ۴۶ سال گذشته، توانسته است نگاه جدیدی را در حوزه هنرهای نمایشی، از طریق تولید آثار اسلامی، تاریخی و مقاومتی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، «سینمای نجیب» و «هنر متعهد و اخلاق گرا» را به عنوان یک الگو، به سینمای دنیا عرضه داشته است، به مقایسه فیلمهای ساخته شده از سوی سینماگران غربی در خصوص زندگی پیامبران، با فیلمهای ساخته شده توسط کارگردانان ایرانی پرداخت.
حسینی افزود: ساختار کنونی سینما و تئاتر در دنیا، غیر پاسخگو و غیر مسئولیت پذیر در برابر اخلاقیات و مبانی تحکیم خانواده است. اما وجه تمایز محصولات هنری جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها، لحاظ شدن نجابت، عفت و اخلاق هنری در تولیدات است.
رایزن فرهنگی کشورمان با ذکر توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزههای هنرهای نمایشی، اعلام آمادگی کرد تا مقدمات همکاریهای فرهنگی در رشتههای مختلفِ زیر مجموعه سینما و تئاتر؛ اعم از نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه و... را فراهم و در صورت آمادگی طرف مقابل، پیگیری تولید محصولات مشترک را نیز در دستور کار قرار دهد.
عبدالجمیل خالقی رئیس اداره ملی تئاتر افغانستان همچنین، تئاتر را زبان مشترک میان ایران و افغانستان دانست و طی گزارشی اظهار داشت: سالانه حدود ۱۴ تئاتر کوچک و بزرگ در افغانستان توسط گروههای نمایشی به اجرا در میآید؛ لکن در نظر داریم تا با سرمایهگذاری و برنامهریزی مناسب، سطح کمی و کیفی این تولیدات را ارتقا بخشیم. در این راستا، به تجارب جمهوری اسلامی ایران نیاز داریم.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی