کارگاه ایرانشناسی در پاکستان برگزار شد
به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی، کارگاه علمی و پژوهشی «ایرانشناسی» روز چهارشنبه ۴ تیرماه بهصورت رسمی آغاز بهکار کرد.
هدف اصلی از برگزاری این سلسله کارگاهها، آشنا ساختن دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به فرهنگ و تمدن با ابعاد تاریخی، تمدنی، ادبی و معاصر ایران است.
این کارگاه هر پانزده روز یک بار بهصورت منظم با ارائه مطالب علمی و تحلیلی توسط مهدی طاهری، مسؤل خانه فرهنگ ایران در راولپندی، برگزار خواهد شد و تلاش دارد تا با بهرهگیری از دانش و تجربیات فرهنگی، به تبیین ابعاد گوناگون فرهنگ و تمدن ایران، سنتهای فکری، میراث ادبی و سیمای معاصر جامعه ایرانی پرداخته شود.
مسئول خانه فرهنگ کشورمان در نخستین نشست این کارگاه، اظهار داشت: ایرانشناسی صرفاً یک موضوع جغرافیایی یا تاریخی نیست، بلکه تلاشی است برای درک یک تمدن زنده، پویا و آگاه، که نماینده میراثی فکری، علمی، ادبی و معنوی به قدمت هزاران سال است.
طاهری با تأکید بر جایگاه تمدنی ایران، خاطرنشان کرد که این سرزمین تنها یک کشور نیست، بلکه مرکز تمدنهای بزرگ بشری است که ریشههای آن از دوران عیلامی، هخامنشی، ساسانی و اسلامی تا به امروز امتداد یافته است. وی در ادامه به موضوعاتی از جمله تاریخ کهن ایران، اهمیت جغرافیایی، سیر تحول تمدنی، مراحل رشد زبان و ادبیات فارسی، و همچنین ریشه و معنای واژه ایران پرداخت.
مسؤل خانه فرهنگ کشورمان بیان داشت که نامهای پیشین این سرزمین همچون «فارس» و «پارس» شناخته میشدهاند و با توجه به پیوند تاریخی با قوم آریا، این کشور به نام «ایران» نامیده شده است؛ بهمعنای سرزمین آریاییها، یا سرزمین مردم نجیب و شجاع.
وی همچنین شرکتکنندگان را با ادوار مختلف تمدنی، تحولات فرهنگی، و آغاز و گسترش دوره ایران اسلامی و درباره نقشههای تاریخی، تغییرات زبانی، شهرهای باستانی، و شخصیتهای بزرگ ادبی ایران نیز آشنا ساخت.
طاهری گفت: در نشستهای آینده کارگاه ایرانشناسی، مباحث متنوعی از جمله، معرفی اقوام مختلف ساکن در ایران، ویژگیهای فرهنگی و تمدنی آنان، تنوع زبانی، آشنایی با استانها و شهرهای مهم و تاریخی کشور، بررسی ساختار حکومتی جمهوری اسلامی ایران، معرفی چهرههای ادبی برجسته، و سایر موضوعات مرتبط با هویت ملی و فرهنگی ایران مطرح خواهد شد.
در نشست افتتاحیه کارگاه ایرانشناسی جمعی از استادان، دانشجویان و پژوهشگران از مؤسسات علمی و فرهنگی شهرهای راولپندی و اسلامآباد حضور یافتند.
این کارگاه دو هفته یک بار در خانه فرهنگ ایران در راولپندی برگزار خواهد شد و علاوه بر شرکت کنندگان حضوری، تعدادی از مخاطبان از شهرهای دیگر پاکستان نیز از طریق فضای مجازی در این کارگاه شرکت میکنند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی