رايزن فرهنگي كشورمان در آنكارا، در مصاحبه با روزنامه «ملی گازاتا» و کانال «پنج» ترکیه به تشریح ریشههای ظهور انقلاب اسلامی ایران پرداخت.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حسن صفرخانی در این مصاحبه به تشریح وضعیت ایران قبل از انقلاب اسلامی پرداخت و به 4 عنصر اصلی در علت وقوع انقلاب با تکیه بر شعار اصلی مردم در انقلاب یعنی «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» اشاره کرد.
وی گفت: ایران قبل از انقلاب، نظام و حکومتی مستقل نبود؛ بلکه حکومت وابسته بود و این انگلیس و بعدها آمریکا و غرب و شرق بودند که حاکمیت، حکومت و دولتمردان ما را تعیین میکردند. دولت ما مستقل در تصمیمگیری نبود و میبایست تصمیمها و سیاسستهایش را با دیگران هماهنگ كند.
صفرخاني ادامه داد: در ابعاد داخلی و خارجي، صنایع و توسعه و ... همه وابسته به دیگران بودیم. این غرب و شرق بود که برای ما تعیین تکلیف میکرد و یکی از دستاوردهای اصلی انقلاب استقلال بود و ملت ایران بعد از انقلاب طی این چهل سال مستقل عمل کرده و بر اساس تصمیمات خود در حوزه روابط خارجی و سیاستهای داخلی تصمیمگیری کرده است.
وی سپس به تشریح بعد دیگر انقلاب یعنی آزادی پرداخت و به منتقدان آزادی در رژیم شاه اشاره کرد و گفت: مردم و روشنفکران و دینداران و عالمان و اندیشمندان آزاد نبودند؛ نه در انتخاب سرنوشت خود و نه در سبک زندگی و نه در بیان حقایق. رژیم به شدت با آزادیهای مردم مقابله کرده و کمترین مخالفت با زندان و شکنجه و ... مواجه میشد و آزادی ثمرهای ارزشمند برای مردم ایران بود. مردم ایران بعد از انقلاب آزادانه در سرنوشت خویش و سبک زندگی و ... تصمیم میگیرند.
رايزن فرهنگي كشورمان سپس به بُعد جمهوری و اسلامیت پرداخت و اینکه نظام قبل از انقلاب اسلامي، حکومت موروثی بود و مردم در تعیین حاکمان دخالتی نداشتند؛ اما اساس انقلاب بر مردمسالاری بود و نظامی مبتنی بر جمهوریت و مشارکت اجتماعی مردم با انقلاب متولد شد.
صفرخاني گفت: درست کمتر از 2 ماه پس از پیروزی انقلاب، مردم در رفراندوم انتخاب نظام، با بیش از 98 درصد به جمهوری اسلامی ایران رأی آري دادند و بلافاصله نمایندگان خود را برای تدوین قانون اساسی انتخاب کردند و بعد در رفراندوم قانون اساسی شرکت کردند و به قانون اساسی رأی دادند و بعد در انتخابات مجلس شورا و ریاست جمهوری شرکت کردند. الان هم مردم در تمام زمینهها از انتخاب رهبری (با انتخابات مجلس خبرگان رهبري)، ريیس جمهوری، نمایندگان مجلس، پارلمان شهری و انتخاب نمایندگان شورای شهر و ... به صورت دموکراتیک شرکت کرده و نمایندگان خود را در یک رقابت سالم انتخاب میکنند. به صورت میانگین مردم ایران هر ساله در یک انتخابات شرکت کردند.
وي همچنين به اسلامی بودن نظام اشاره کرد و به این نکته توجه داد که مردم ایران مردمی مسلمان و دیندار هستند و اساس انقلاب به دليل رویکرد ضددینی رژیم شاه بود و این رویکرد در شعار مردم تجلی کرد و آن جمهوری اسلامی یعنی نظام مردمسالاری مبتنی بر ارزش و آموزههای اسلامی بود؛ به همین دليل مردم در انتخاب به نظام جمهوری اسلامی رأی دادند و بر اساس آن قوانین کشور نمیبایست مغایرت با اسلام داشته باشد و بايد در رأس نظام یک فقیه جامعالشرایط حضور داشته باشد.
صفرخاني سپس به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه فعال شدن نقش زنان و تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی پرداخت و در پايان به یکی از دستاوردهای انقلاب پرداخت که توجه بیشتر به همسایهها و کشورهای اسلامی است.
وي در ادامه رابطه با ترکیه را برای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران مهم و ارزشمند دانست و توسعه مناسبات با ترکیه را در طول سالهای بعد از انقلاب مهم و با اهمیت دانست و سپس به تشریح همکاریهای فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در زمینههای مختلف همکاریهای آکادمیک، همکاریهای سطوح بالای عالمان دینی و سازمانهای دینی، توسعه همکاریهای هنری و گردشگری و ... پرداخت.
انتهاي پيام/